Öğrencilerin saçlarını kesen okul idarecileri hakkıda soruşturma başlatıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 12:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Isparta'da, 'kılık kıyafet yönetmeliği'ne aykırı hareket ederek, ikazları dinlemeyen bazı öğrencilerin saçlarını makasla kesen okul idaresi hakkında soruşturma başlatıldı. Bazı öğrenci velileri de olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Isparta Spor Lisesi'nde okul yönetiminin kılık kıyafet uyarılarını dikkate almayarak arkadaşlarına kötü örnek olduğu ileri sürülen 6 öğrencinin girişte önce makasla saçları kesildi, sonra da okul yanındaki berbere gönderildi. Öğrencilerden Kubilay Akçay olay sonrası babasını telefonla arayarak durumu anlattı. Okula gelerek idareye tepki gösteren öğrenci velisi İsmail Akçay, çocuğunun rencide edildiği iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulundu. Akçay, çocuğunun saçlarının uzun olmadığını iddia ederek, "Okul müdür yardımcısı tören sonrasında saçları uzun diye diğer öğrencilerle birlikte çocuğumu bir kenara ayırmış. Daha sonra cebinden çıkardığı makasla saçlarını kesmiş. Diğer öğrenciler berbere gitmiş. Benim çocuğum ise orada öylece kalmış ve diğer arkadaşları tarafından alaya alınmış." dedi. Akçay, olay sonrası okul idarecileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, olayı araştırmak için müfettiş görevlendirildiğini belirtti. Okul yönetiminin kötü niyetli olmadığını burada disiplini sağlama adına böyle bir girişimde bulunduklarını ifade eden Yılmaz, "Tabiki üzüldüm, bunu tasvip etmemiz mümkün değil. Her şeye rağmen biz bunu hoş karşılamıyoruz. Ancak, bana intikal eden bilgilere göre bu öğrenciler defalarca ikaz edilmiş, uzun süre uyarılmış ama saçlarını yine kestirmemişler. Disiplin yönetmeliği uygulanması gerekiyordu ama olmamış. Müfettiş görevlendirildi, konu araştırılıyor." dedi.

Hakkında suç duyurusunda bulunulan Okul Müdür Yardımcısı Kemal Özdemir, bütün öğrencileriyle abi-kardeş ilişkilerinin olduğunu kaydederek, "Öğrencilerimizin başarılı bir sporcu olması için gece gündüz çalışıyoruz. Her türlü sorunlarıyla ilgileniyoruz. Zaman zaman sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Hiç birisini diğerinden ayırt etmiyoruz. Kılıf kıyafet konusunda uyarılarımız oldu. Hatta bazen de şakayla karışık, saçlarını kestirmeyenleri hep beraber berbere götürelim esprileri de yapıyorduk" dedi.

Özdemir, olay günüde yine şakayla karışık öğrencilerimizin saçlarını küçük bir parça keserek berbere gönderdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Öğrencilerimizin 5 tanesi traşlarını olduktan sonra derslerine girdi. Kubilay Akçay isimli öğrencimiz ise babasını çağırdı. Okula gelen veli bizleri çeşitli sözlerle tehdit etti. Sakinleştirmeye çalıştık, art niyet olmadığını anlatmaya çalıştık ancak tehdit ve hakaretlerine devam etti. Bizde bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber