Kansere yakalanmamak için beslenmenize dikkat edin

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 20:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ülkü Bayındır, kanserin insanlığın en önemli sağlık sorunu olduğunu belirtti.

Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu ile UICC-ARO (Uluslararası Kanseri Önleme Birliği) işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Gıda, Beslenme ve Kanser Sempozyumu'nun açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ülkü Bayındır, sağlıklı beslenme sayesinde kanser başta olmak üzere diğer hastalıklardan da korunmanın mümkün olabileceğini söyledi.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde Ege Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr. Refet Saygılı, UICC-ARO Başkanı Malcolm A.Moore, UICC Stratejik Başkanı ve öğretim üyelerinin katılımıyla düzenlenen sempozyumda konuşan Prof.Dr. Bayındır, "Günümüzde temel amaç kansere yakalanmamaktır. Bu bağlamda gıda-beslenme ilişkisi ön plana çıkmaktadır. Bu sempozyum sayesinde kanser-gıda ilişkisinin fotoğrafı çekilecektir" diye konuştu.

Yılda dünyada 100 bin kişinin kanser nedeniyle yaşamını kaybettiğini açıklayan Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Gülsün Özentürk, Doğu Avrupa'da erkeklerde, Kuzey Avrupa'da kadınlarda kanser görülme oranının dünya standartlarının üzerinde olduğunu belirterek "Kanser tedavisi hem çok pahalı hem de uzun sürmektedir. Bu nedenle kanser kayıt programlarının kurulması ve uygulanması önem taşımaktadır" dedi.

Beslenmenin kanserin başlama, gelişme, ilerleme aşamalarındaki rolünün önemli olduğunu anlatan Özentürk, sözlerini şöyle tamamladı: "Sağlığı sürdürmek ve kanserden korunmak için gıdalara yönelik önerilen rehber bilgiler arasında hayvansal yağları az tüketmek, tuz alımını azaltmak, günlük beslenmede daha çok meyve, sebze ve lifli gıdalarla beslenmek, alkol alımını azaltmak, tuzlanmış, konserve yiyecekler tüketmemek yer alır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber