Ölen hastanın yeğeni doktoru darp etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2008 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesinde hayatını kaybeden kişinin yeğeni, hastayı tedavi eden doktoru darbetti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kanser nedeniyle uzun süreden beri tedavi gören Hacı D, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybetti.

Hacı D'nin yeğeni olan Emre D, Uzman Doktor Mustafa Dikilitaş'ı, odasına giderek darbetti. Başından ve boğazından darbe alan doktor, güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Dikilitaş, görev yaptığı hastanede tedavi altına alındı.

Amcasının ölümünden sorumlu tuttuğu doktoru darbeden Emre D, polis tarafından gözaltına alındı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ruhan Düşünsel, yaptığı yazılı açıklamada, hasta yakınlarının görevli doktoru dövmelerini şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Hastanemiz onkoloji bölümünde uzun süredir tıbbın tüm olanakları kullanılarak özveri ile takip edilen bir hastanın ölümü üzerine, yakınları görevli doktorumuzun odasını basarak öldürmeye teşebbüsle darbetmişlerdir. Her şekilde hastaya hizmet sunmayı ilke edinen doktorlarımızın, iş başında şiddete maruz kalmaları, hasta-hekim ilişkilerini olduğu gibi, hastanelerde çalışan personeli de olumsuz yönde etkilemektedir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber