UMED: Sosyal medyada Filistin'e yönelik karartma yapılıyor

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği'nden yapılan açıklamada; "Facebook ve Instagram başta olmak üzere sosyal medya platformlarında Filistin destekli mesajlara sansür uygulanmaya başlandı. Mazlum Filistinlilerin sesini dünyaya duyurmak için yapılan bazı paylaşımlar ya filtreleniyor ya da kaldırılıyor. Gazze'de ki felaketi gösteren hesapların bir kısmı da uyarılmadan kapatılıyor." denildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ekim 2023 15:50, Son Güncelleme : 24 Ekim 2023 16:02
UMED: Sosyal medyada Filistin'e yönelik karartma yapılıyor

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği, sosyal medyada Filistin'e yönelik karartma yapıldığını belirterek, sosyal medya hesaplarından İngilizce açıklama yayınladı. Açıklama UMED tarafından sosyal medya platformlarına ulaştırıldı.

İşte o açıklama:

Sosyal Medya'da Filistin Karartması!

Facebook ve Instagram başta olmak üzere sosyal medya platformlarında Filistin destekli mesajlara sansür uygulanmaya başlandı.
Mazlum Filistinlilerin sesini dünyaya duyurmak için yapılan bazı paylaşımlar ya filtreleniyor ya da kaldırılıyor. Gazze'de ki felaketi gösteren hesapların bir kısmı da uyarılmadan kapatılıyor.
İsrail'in, 7 Ekim'de başlattığı Gazze bombardımanının hemen ardından sosyal medya platformlarının kısıtlamaya gittiği görülüyor.
İsrail'in 'Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik gerçekleştirdiği saldırının ardından ise soykırımı sosyal medya platformlarında gündeme getirenlere ağır yaptırımlar başladığı görülüyor.
Altını çizrek belirtmek isteriz ki İsrail'in sansür mekanizmalarını devreye sokan sosyal medya platformaları katliama ortak olmaktadır.
Hakikatin sesi olanların, gönderilerinin silinmesi, hesaplarının kilitlenmesi ifade özgürlüğüne saldırı ve faşizanca bir tutumdur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber