Bahçeli'den DTP'ye bir günde iki jest

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Nisan 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 Nisan nedeniyle TBMM'de yapılan kutlamada, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın muhalefetle tokalaşırken pas geçtiği DTP'lilere, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli iki ayrı jestle sıcak mesajlar verdi.

Anıtkabir'deki törenden sonra protokol Birinci Meclis'e geçti. Bahçeli, DTP'ye ilk jestini burada yaptı. Törene DTP Grup Başkanı Ahmet Türk gelmeyince, Bahçeli, arkasında oturan DTP'li Hasip Kaplan'ı elinden tutup, "Hasip, Meclis'in renklerini tamamlayalım" dedi. Kaplan Bahçeli'nin yanındaki Türk'e ait boş sıraya otururken el ele görüntüleri ilginç bir manzara oluşturdu.

GENERALLER GELDİ DTP'ye dönük tavırları nedeniyle TBMM Genel Kurulu'ndaki özel oturuma katılmayan askerler, 1'inci Meclis'teki tören ile TBMM'deki kabulde hazır bulundu. Toptan'ın TBMM'deki kutlamaları kabulünden önce protokolde ilginç bir tablo oluştu. Başbakan Erdoğan, protokoldeki yerini almadan kendisinden önce salona gelen muhalefet liderleri Devlet Bahçeli, Zeki Sezer, Muhsin Yazıcıoğlu, Ufuk Uras'ın ellerini sıkıp, hatırlarını sordu. Erdoğan, sıra Ahmet Türk'e geldiğinde görmezden gelerek sırtını dönüp yerine geçti.

2'NCİ JEST Bahçeli, DTP'ye dönük ikinci jestini Meclis'teki törende yaptı. Önce muhalefet liderlerinin bulunduğu gruba dahil olarak fotoğraf çektiren Türk, daha sonra Protokol Müdürlüğü yetkililerinin uyarısıyla karşılaştı. Protokol görevlileri, "Grup Başkanı" unvanına sahip olması nedeniyle Türk'ü grup başkanvekillerinin yanına aldı. Bu duruma müdahale eden Bahçeli, Türk'ün liderlerin arasına dönmesini sağladı. ANKARA

Türk'ü liderler arasına aldı

MHP Lideri Bahçeli, Genel Başkan olmadığı gerekçesiyle muhalefet fotoğrafına alınmayan DTP Grup Başkanı Türk'ü uyaran protokol görevlilerine müdahale etti. Bahçeli 'Türk'ü liderlerin yanına aldı ve fotoğraf çektirdi.

Bahçeli'nin yaptığı hareket güzeldi

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yaptığı jesti "güzel bir hareketti" sözleriyle değerlendirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, Kaplan ile tokalaşması hakkında, "Birinci Meclis'te yan yana oturduğumuz sırada bir el sıkışmadan başka birşey değil. Bu el sıkışma da Birinci Meclis'in ruhuna uygun" diye konuştu. DTP'li Kaplan, Hürriyet'e düşüncelerini şöyle aktardı: "Kendime yer bulmak için milletvekillerinin oturduğu arka sıralara doğru yöneldim. Bahçeli de vekillerin bulunduğu ön bölümdeydi. Benim arkalara gittiğimi gören Sayın Bahçeli kolumdan tutarak, 'Gel Hasip öne buyur. Meclis'in renklerini tamamlayalım' dedi. Ahmet Bey'in oturması gereken yere oturdum.

HEP NAZİK DAVRANIR Sayın Bahçeli genel itibariyle her zaman için bize nazik davranır. Meclis'te karşılaştığımız zamanlar hep halimizi hatırımızı sorar. Fikirlerimiz ayrı olabilir; ama biz milletin oylarıyla Meclis çatısı altında biraraya geldik. Bahçeli'nin nezaketi ve duyarlılığı çok önemli. Topluma barış ve uzlaşma içeren mesajlar vermek gerekiyor. Bu Meclisi lazı, kürdü, çerkezi birlikte kurdu. Bahçeli'nin hareketi güzeldi bence."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber