Akdeniz Üniversitesi'nde eylem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2008 16:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisan pazar günü karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylar nedeniyle, yerleşke içerisindeki Akdeniz Öğrenci Yurdu ile ilişiği kesilen öğrenciler ve bazı arkadaşları, arkadaşlarının yeniden yurda alınması talebiyle eylem yaptılar.

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde, Akdeniz Öğrenci Yurdu karşısındaki yeşil alanda toplanan bir grup öğrenci, olaylarla ilişkili oldukları gerekçesiyle bazı öğrencilerin yurttan atıldığını, bazı arkadaşlarının da tutuklandığını bildirdiler.

Sloganlar eşliğinde basın açıklaması yapan öğrenciler, yurttan uzaklaştırılan öğrencilerin geri alınmasını, yurt ve üniversite yönetiminin açtığı soruşturmaların sona erdirilmesini, tutuklanan öğrencilerin salıverilmesini ve polisin yerleşkeden çıkarılmasını talep ettiler.

Basın açıklamasının ardından yurt karşısındaki alana çadır kurmak isteyen öğrencilere polis izin vermedi. Çadır kurmakta ısrar eden öğrenciler, çevik kuvvet ekiplerince çembere alındı. Basın mensupları ise çember dışına çıkarıldı.

Bir süre polis çemberi içinde oturma eylemi yapan öğrenciler, çadır kurmalarına, üniversite yönetimi ve polis tarafından kesinlikle izin verilmeyeceğinin belirtilmesi üzerine, eylemlerinin süreceğini belirterek dağıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber