Bakan Faruk Çelik, sendika başkanlarıyla görüşüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2008 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında Bursa'da toplanan Üçlü Danışma Kurulu, çalışma yaşamındaki yeni düzenlemeleri ele alıyor.

Kervansaray Termal Otel'de toplanan kurulda DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ve Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu da yeralıyor.

Sendikalar Kanunu Tasarısı Taslağı, 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu Tasarısı Taslağı'nın görüşüldüğü toplantının ilk bölümü sona erdi.

Gazecilere kısa bir açıklama yapan Bakan Çelik, toplantıda tarafların, işçi ve işveren konfederasyonları ile Bakanlığın uzlaşma sağlayamadığı 18-19 madde üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Şimdiye kadar 6 madde görüştüklerini ve öğleden sonra görüşmelere devam edeceklerini aktaran Bakan Çelik, "İlerleyen saatlerde görüşmelerimizi tamamlayacağız. Bakanlık olarak biz tarafların nihai olarak belirttikleri bu görüşleri değerlendirip, tasarı haline getirip, TBMM'ne sevk edeceğiz. Haziran ayına kadar bunun yasalaşmasını sağlayacağız. Türkiye'nin belki 10 yıllardır beklediği sendikal haklarla, sendika ve çalışma hayatıyla ilgili bu önemli düzenlemeyi umuyorum haziran ayına kadar gerçekleştirmiş olacağız'' dedi.

Bakan Çelik, Şırnak'ta Cudi Dağı bölgesinde şehit olan Binbaşı Ercüment Türkmen'in Bursa'nın Mudanya ilçesindeki cenaze törenine katılmak için otelden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber