Ankara'da 1 Mayıs Sıhhiye ve Tandoğan'da kutlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2008 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentte 1 Mayıs, Sıhhiye ve Tandoğan meydanlarında yarın yapılacak 2 ayrı mitingde kutlanacak.

Hak-İş, 1 Mayıs kutlamaları kapsamında ?Barış ve Demokrasi Şimdi? sloganıyla Tandoğan Meydanı'nda miting düzenleyecek.

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ve Başkanlar Kurulu üyeleri, saat 11.00'de, 750 kişilik işçi grubuyla Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ziyarette, maden işçileri baretleri, orman işçileri yangınla mücadele kıyafetleri, belediye işçileri üniformaları, tekstil işçileri iş önlükleri gidecekler.

Ziyarete katılanlar daha sonda mitingin yapılacağı Tandoğan Meydanı'na gidecekler. Mitingde, Salim Uslu'nun işçilere hitap etmesi bekleniyor. Mitingde, bazı işçilerin etkinlikleri de sahnelenecek.

Hizmet-İş ve Çelik-İş sendikalarının kitlesel katılımının beklendiği miting için İstanbul'dan Kırşehir'e, Sivas'tan Aksaray'a, Konya'da Sakarya'ya kadar birçok ilden otobüsler kaldırılacak.

1 Mayıs kutlamaları kapsamında Ankara'daki diğer miting ise Sıhhiye Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

Türk-İş'e bağlı sendikaların Ankara şubeleri, KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Tabip Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu'nun çağrısıyla düzenlenecek mitinge, aralarında siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve derneklerin bulunduğu yaklaşık 30 kuruluş destek verecek.


Faruk Çelik'ten '1 Mayıs' genelgesi


Mitinge katılacaklar saat 14.00'te Opera binası önünde toplanılacak ve 14.30'da miting meydanına yürüyüşe geçilecek. Miting için 15.00'de Sıhhiye Meydanı'nda olunması planlanıyor.

Mitingde, çağrıcı kurumlar adına birer konuşma yapılacak, ortak bildiri okunacak ve müzik dinletisi sunulacak. Mitingin saat 17.00'de bitirilmesi öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber