Faruk Çelik: Sendika yasası'nda yüzde 95 mutabakat sağladık

Haber Giriş : 30 Nisan 2008 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sendikalar Yasası konusunda sendika ve konfederasyon başkanlarıyla yaptıkları toplantılarda yüzde 95 mutabakat sağlandığını belirterek, gelecek ay içinde yasanın TBMM'de görüşüleceğini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile 1 Mayıs'a ilişkin gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında, Sendikalar Yasası'na da değindi. Çelik, artık dünyanın endüstriyel ilişkilerde, işçi işveren ilişkilerinde çatışmacı anlayışı geride bırakarak sosyal devlet, sosyal diyalog ve insan merkezli çalışma politikalarını hayata geçirmeye başladığına dikkat çekti. ?Çalışma hayatında ne dünün işveren anlayışı ne de dünün sendika anlayışı vardır? diyen Çelik, emeğin kutsallığının, birlikte yönetimin, daha adil paylaşımın siyasetin öncelikli gündem maddesi olduğunu belirtti.

Hükümet olarak çalışma hayatını ilgilendiren istihdam, sosyal güvenlik, sağlık, eğitim, iş güvenliği alanında attıkları adımların yalnız bugünü değil geleceği de güvence altına aldığını söyleyen Çelik, ?Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması konusunda söylem döneminden eylem dönemine geçmiş bulunmaktayız? diye konuştu. Çelik, 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ve 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu'nda yıllardır gerçekleştirilemeyen düzenlemeler konusunda sendika ve konfederasyon başkanlarıyla yapılan toplantılarda çok önemli bir noktaya gelindiğini belirterek şöyle konuştu:

?Yasayla ilgili yüzde 95 mutabakat sağladık. Önümüzdeki ay içinde yasayı TBMM'ye sevk ederek, yıllardır emekçilerin beklediği yasal düzenlemeyi gerçekleştireceğiz. Bu çerçevede, tasarılar sosyal taraflarla bu yasalarla ilgili yüzde 10 barajın kalkması, üyelikte noter şartının kalkması, grev hakkı üzerindeki kısıtlamaların daraltılması, yetki prosedürünün kısaltılması, yetkide Sosyal Güvenlik Veri Tabanının kullanılması, sendika üyelik yaşının 15'e indirilmesi gibi birçok düzenlemeyi içermektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber