Haberimize konu iki vekil, şimdi de disiplin affı teklifi verdi

Haber Giriş : 16 Ekim 2004 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Perşembe günü yayımlamış olduğumuz haberde, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun kararı gereğince sicillerin artık alınabileceğini ama Doğru Yol Partisi (DYP) Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir ve Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın bu konudan habersiz bir şekilde sicillerin şeffaf olmasına ilişkin kanun teklifi verdiklerini belirtmiştik.

Haberimize konu bu iki vekile ilişkin bugün bir haber yine ajanslarda yer aldı. Bu habere göre söz konusu iki vekil bu kez memurlara disiplin affı verilmesi yönünde kanun teklifi vermişler.

Oysaki, toplu görüşmeler esnasında sitemizde yer aldığı üzere bu konuda sendikalar ile hükümet arasında zaten bir mutabakat yapılmıştır. Yapılan mutabakata göre hükümet tarafından disiplin affına ilişkin Kanun çıkarılacaktır.

Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir ve Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan öyle anlaşılıyorki, mubakat sağlanan konularda tek tek kanun teklifi vereceklerdir.


Memurlar için disiplin affı teklifi

Doğru Yol Partisi (DYP) Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir ve Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, 'Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Disiplin Cezalarının Affı Hakkında' bir kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na verdiler. Kanun teklifiyle genel nitelikte bir af öngörürken, tüm olumsuzlukların giderilmesi suretiyle kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor.

5 maddelik kanun teklifi, kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, basit veya nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar, istimal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçları sebebiyle kurumla sürekli olarak ilişik kesilmesi sonucunu doğuran disiplin cezalarının bütün sonuçlarıyla affedilmesini öngörüyor.

Af ile ilgililere geçmiş süreler için parasal yönden herhangi bir talep hakkı verilmiyor. Teklif, yürürlüğe gireceği tarihten önce işlenmiş fiil ve haller nedenile ilgililer hakkında uygulanmış olan disiplin cezalarının bütün sonuçlarıyla affedilmesini ve bu tarihten önce işlenmiş söz konusu fiiller için de disiplin cezası verilmesini öngörüyor.

Anayasanın 87. maddesi, genel af ilan etme yetkisini TBMM'ye bırakıyor. Bu yetki, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli memurlar ve diğer kamu görevlilerinin almış oldukları disiplin cezalarına ilişkin olarak, daha önce 1986, 1992 ve 1999 yılları olmak üzere 3 kez kullanıldı.

Mynet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber