Türk Eğitim Sen: Sınıf geçmenin kolaylaşması okullarda şiddeti artırır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından Orta Öğretimde Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair çalışmalara tepki gösterdi. Yönetmelik Taslağı'nın, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onayına sunulduğunu belirten Türk Eğitim Sen 1 Nolu İzmir Şube Başkanı Sami Özdemir, yasanın onaylanması halinde eğitimde kalitenin düşeceğini ve öğretmenlerinde etkisinin azalacağını söyledi.

Halen yürürlükte olan uygulamada en fazla iki dersten zayıfı olan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu geçebilirken, söz konusu taslakla bu sayının altıya çıktığına dikkat çeken Özdemir, ayrıca üç dersten başarısız olan öğrencilerin girebildiği ortalama yükseltme sınavına, yeni düzenlemeyle sınırsız giriş hakkı tanındığını kaydetti. Özdemir, "Ortaöğretimde sınıf sisteminde değişikliğe gidilmesinin gerekli olduğu düşünmekteyiz. Ancak sınıf geçme sisteminde öğretmenin etkisinin azaltılmasının ise olumsuz sonuçlar doğurabileceği de bir gerçektir. Siz sınıf geçme sisteminde, öğretmenin öğrenci üzerindeki etkisini sıfırlarsanız, eğitim öğretimi bir karmaşaya sürükleyebilirsiniz. Yeni sınıf geçme sistemi, öğrenci ve öğretmenin etkisini hissedeceği şekilde yeniden düzenlenmelidir." dedi.

Aksi halde verilecek eğitimden verim alınamayacağının altını çizen Sami Özdemir, "Öte yandan, öğretmen etkisinin azaltılmasıyla eğitim ortamında disiplinsizliklerin önüne geçilemeyeceği ve şiddet vakalarının artacağı da unutulmamalıdır. Bu anlayışın Türk Milli Eğitim sistemine ve ülke kalkınmasına katkı sunmayacaktır, Ekonomik yönden ciddi sıkıntı yaşayan eğitim çalışanları ve öğretmenlerimiz bu yönetmelikle toplum gözünde mesleki itibarını da kaybetmiş olacaktır, Bakanlığın eğitimcilerin iyi niyetli uyarılarını ve gerçek ihtiyaçları göz önüne almasını beklemekteyiz."şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber