Rüşvetci müdüre yardım ettiği iddiasıyla emniyet müdürü görevden alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2008 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Rüşvetci müdüre yardım ettiği iddiasıyla emniyet müdürü görevden alındı

Tekirdağ'ın Çorlu İlçe Emniyet Müdürü M.S.'mim görevden alınmasıyla ilgili Tekirdağ Valiliği açıklama yaptı. Bazı yayın organlarında çıkan atamalarla ilgili 'Fethullahçı liste' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Tekirdağ Valiliği, görevden alınan Emniyet Müdürü S.'in, cezaevindeki vergi dairesi müdürüne yardım ettiği için alındığını kaydetti.

Edinilen bilgiye göre, Çorlu'da gerçekleşen 'Veren 06' rüşvet operasyonunda Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel ve 2 kişi tutuklanarak cezaevine konmuştu. Olaydan sonra Çorlu Emniyet Müdürü M. S. ani bir şekilde görevden alınıp yerine Şevket Karaşahin atandı. Atamalardan sonra bazı yayın organlarında 'Fethullahçı liste işbaşında' diye haberlerin çıkması üzerine Tekirdağ Valiliği bir açıklama yayınladı. Vali Aydın Nezih Doğan imzası ile yayınlanan bildiride haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Adli mercilerden alınan izinlerle rüşvet operasyonunun gerçekleştirildiğini kaydeden Valilik, operasyon kapsamında Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Adıgüzel'in tutuklanarak cezaevine konduğunu belirtti. Valililik, "Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel'in mağdur durumunda olan bir yakını ile ilgili olarak, Çorlu İlçe Emniyet Eski Müdürü S.'ten yardım istemesi üzerine; olayın müştekisi olarak Vergi Dairesi Müdürü Murat Çetin Adıgüzel'in yakını yerine, bir başka şahsın adının geçmesini sağladığı iddiası ve buna dair çeşitli ipuçları ile karşı karşıya kalınmıştır. Bu iddianın hemen yanında Vergi Dairesi ile ilgili geçmişte Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşan ve Emniyet Müdürüne yönlendirilen iddialar hakkında da hiçbir işlem yapılmaksızın bekletildiğinin de anlaşılması üzerine, Çorlu İlçe Emniyet Eski Müdürü M. S.'in görev yeri değiştirilmiş, ayrıca iki konunun incelenmesi için bir Emniyet Müdür Yardımcısı muhakkik olarak görevlendirilmiştir." açıklamasını yaptı.

Olayla ilgili çıkan haberlerde aynı tarihte Tekirdağ'ı ziyaret eden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın ilişkilendirilmesinin gerçekleri yansıtmadığını belirten valilik, "Unakıtan ile Çorlu İlçe Emniyet Eski Müdürü S. hakkında yapılan idari işlemler arasında bağ kurmaya çalışılması tamamen hayal mahsulü olup, gerçekle ilgisi bulunmamaktadır." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber