Asistan doktor intihar etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2008 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Bornova ilçesinde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı'nda asistan doktor olarak görev yapan Mürüvvet Gümüş Banaz (35), eşinin uyuduğu bir sırada evinde kendini astı. Fotoğraf çekmeye meraklı bir doğasever olan genç asistanın, psikolojik rahatsızlıklar sebebiyle destek aldığı belirtildi. Geride, "Eşime iyi bakın. Kendimi daha fazla zorlayamadım. Ölümümden kimse sorumlu değildir. Kendi irademle yaptım" şeklinde bir not bırakan Banaz'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Eşinin ölümüyle yıkılan turist rehberi Emre Banaz ise, "Onsuz nasıl yaşayacağım?" dedi.

Evka 3 semti, 117/1 Sokak, 12/B numaralı evde oturan Mürüvvet Gümüş Banaz, depresyona girince tedavi görmeye başladı. Üç yıllık evli olan Banaz, rahatsızlığının giderek artması üzerine psikolog desteği de aldı. Çocukları olmayan Banaz çiftinin psikolog arkadaşlarının Emre Banaz'a, "Bu aralar eşine çok dikkat etmelisin. Asla yalnız bırakmamalısın" şeklinde ikazda bulunduğu ileri sürüldü. Eşinin kendine kötü bir şey yapmasından korkan ve yanından ayrılmayan Banaz da bunu dikkate alıp kontrollü davranmaya başladı. Sabah saatlerinde uyanan Banaz, eşini yanında göremeyince hemen kalktı ve odaları aramaya başladı. Meraklanan talihsiz koca, kısa bir süre sonra korkunç manzarayla karşılaştı. Mürüvvet Gümüş Banaz'ın, iki katlı evlerinin zemin katında, pencere kolundaki halkaya taktığı ipi boynuna geçirip yaşamına son verdiğini gördü. Hemen ipi kesen Emre Banaz, komşularına ve 112 Acil Servis'e haber verdi. Olay yerine giden sağlık ekibi tarafından yapılan ilk incelemede, Banaz'ın birkaç saat önce öldüğü belirlendi. Olaya el koyan nöbetçi savcı, genç doktorun cenazesini, kesin ölüm sebebinin anlaşılması için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verdi.

Olayın şokundan kurtulamayan Emre Banaz, "Pazartesi günü tekrar doktora gidecektik. Ağır rahatsızlık geçirdiği ve yalnız kalmaması konusunda beni uyardılar. Çok dikkat ediyordum ama böyle bir şey yapacağı aklıma gelmezdi ya da çok sevdiğim için toz konduramadım. Akşam keşke hiç uyumasaydım. Onu çok seviyorum." dedi.

Bu arada genç asistanın doğayla ilgili derneklere üye olduğu ve fotoğraf çektiği öğrenildi. Eşiyle bir süre önce İran'a giderek sanat fotoğrafları çektiği ve bunların bir internet sitesinde yayınlandığı belirlendi. Mürüvvet Gümüş Banaz, internette doğayla ilgili bir bloga yazdığı 15 Nisan 2007 tarihli mesajda şu görüşlere yer vermişti: "Merhaba, ben Mürüvvet Gümüş Banaz. Grubun yeni üyelerindenim. Gelen e-postaları ilgiyle izliyorum. Benim de gruba ilk göndermek istediğim bilgi, üyesi de olduğum Doğa Derneği ile ilgili..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber