Bu hafta yandık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2008 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazın kavurucu sıcakları bu yıl erken geldi. Meterolojiden yapılan açıklamaya göre bu hafta ortasına kadar sıcaklık artmaya devam edecek. İlgililer vatandaşları tedbirli olmaya çağırıyor.

Aniden artan hava sıcaklığı üzerine vatandaşlar sahile akın etti. Uzmanlar hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde olduğunu kaydetti.İSTANBUL

Serin bir bahar mevsimi yaşayan Türkiye sıcaktan kavruluyor. Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisine giren Türkiye'de sıcaklıklar bu hafta mayıs ayı ortalamalarının üzerinde seyredecek. Sıcak hava bugünden itibaren doğuda da etkili olacak.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre hava sıcaklıklarının hafta ortasına kadar tüm yurtta 4 ila 6 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı, ilgilileri ve vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. İç Anadolu Bölgesi önümüzdeki günleri yağışsız ve güneşli geçirecek. Akdeniz genelinde sıcaklık 35 dereceye yakın hissediliyor. Güneydoğu Anadolu'da hava yarın da açık ve sıcak olacak, yarın Batı Akdeniz bulutlanabilir. Antalya 28, Diyarbakır 26 derece. Doğu Anadolu'da bugün Erzurum-Kars çevresinde gökgürültülü bahar yağmurları olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber