Ankara- Ulus için ilk kazma vuruldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2008 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın tarihi, Ulus'tan ayağa kaldırılacak! Bakan ve belediye başkanı, ilk kazmayı vurdu

Başkent yeni bir tarihi yapıya kavuşuyor. Ulus'ta bulunan çarpık yapılaşmanın düzeltilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı kolları sıvadı. Bakan Günay, Ulus'ta bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı yanındaki ek binanın yıkılması için ilk kazmayı vurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Altındağ Belediyesi, Ulus'un yeniden yapılanması için işbirliğine başladı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile basın toplantısı düzenleyen Bakan Günay, "Ulus'ta maalesef çirkin bir yapılaşma bulunuyor. Göreve başladığım andan itibaren bunu söylüyorum ve sonunda bunun için bir adım atıyoruz. Ne yazık ki bizim de bulunduğumuz tarihi binanın da yanında bir çirkin ve çarpık bir yapılaşma var. Altındağ Belediyesi ile el ele vererek burada bulunan bozuk yapıları düzeltmeye çalışacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın arkasında bulunan yapı da hiçbir estetik ve hukuk kaygısı olmadan yapılmış bir binadır. 9 ay dolmadan buranın düzeltilmesi için ilk kazmayı buraya vuracağız" dedi. Binanın Kültür ve Turizm Bakanlığı'na uygun hale getirilmesi için 4 katının yıkılacağını belirten Günay, bina çevresinde yıkım için de gerekli bütün önlemlerin alınacağını söyledi. Bakanlıkla aynı seviyeye getirilmesi için dış cephesinin de düzenleneceğini anlatan Günay, "Bu bina da tarihi binanın seviyesine inecek. Buradaki çirkinliklerden birisini yıkmış olacağız" diye konuştu.

Ulus'ta yıkılması gereken birçok bina bulunduğunu ifade eden Bakan Günay, Türk Hava Kurumu Müzesi'nin gazino olarak yapılan çatı katının da tarihi dokuyu bozan binalar arasında olduğunu vurguladı. Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Günay, modern çarşının olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine, "Ulus'ta büyük bir yenileme projesi var. Bütün bunların yıkılması biraz zaman alacak. Ankara'nın Cumhuriyetin kuruluş yıllarını hissettiren bir yapıya kavuşmuş olmasını istiyoruz. Ankara'nın tarihi

Ulus'tan ayağa kaldırılabilir. Önce kendi yanlışımızı düzeltiyoruz ve ilk kazmayı vurarak bu işe başlıyoruz" dedi.

Eski Sümerbank'ın bir mağazaya kiralanmasıyla ilgili olarak ise Bakan Günay, özelleştirme süreci tamamlandıktan sonra o binayı alacaklarını söyledi. Bir gazetecinin AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili olarak bazı bakan ve siyasetçilerin yabancı basın kuruluşlarına verdiği röportajları hatırlatması üzerine Günay, "Böyle bir bakan olabileceğini düşünmüyorum. Bu konularda bizim öyle bir gündemimiz yoktur. Türkiye'nin de böyle bir gündemi olabileceğini düşünmüyorum. Türkiye'nin demokrasi içinde ilerlemeye

ihtiyacı vardır. Herkes aklını başına devşirecektir. Ben işime bakıyorum herkes de işine baksın" diye cevap verdi.

Bakan Günay ve Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki daha sonra bakanlık binası yanında bulunan ek binaya geçerek yıkım için ilk kazmayı vurdu.

DUYGU BEKTAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber