Bakanlık, 80 saatlik nöbet tazminatında kaybedilen davalar için çözüm istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 22:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahmut KAÇAR; SSK' dan devrolunan ve 40 bin personeli ilgilendiren 80 saatlik nöbet tazminatının ödenmesi için Sağlık Bakanlığı ile yapmış oldukları görüşmeler üzerine, Sağlık Bakanlığı'nın nöbet tazminatının ödenmesi konusunda Maliye Bakanlığı nezdinde gerekli çalışmaları başlatmış olduğunu ifade etti.

KAÇAR, konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamanın devamında; ?SSK'dan devrolunan ve 15.09.2003 - 19.02.2005 tarihleri arasında tutmuş oldukları 80 saatlik nöbet tazminatını herhangi bir nedenle alamamış olan personelin mağduriyeti, artık son bulma aşamasına gelmiştir. Sağlık Bakanı ile muhtelif zamanlarda yapmış olduğumuz görüşmelerde ve Sağlık Bakanlığı'na yapmış olduğumuz 28.03.2008 tarih ve 155694 sayılı müracaatımız neticesinde sağlık bakanlığı maliye bakanlığı nezdinde gerekli çalışmaları başlatmıştır.

Sendikamız SSK dan devrolunan personelin 80 saatlik nöbet tazminatı ile ilgili Sağlık Bakanlığı'na yapmış olduğu başvuruya bakanlıkça verilen 12.05.2008 tarih ve 3547 sayılı cevabi yazıda Maliye Bakanlığı (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü) nezdinde gerekli girişimde bulunulduğunu ve konuyla alakalı mevzuat çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut KAÇAR yaptığı açıklamada "Hukuka aykırı bulunan ve yüksek yargı makamları tarafından iptal edilen düzenleme nedeni ile mağdur edilen personelden bireysel olarak haklarını arayanlar hakkında mahkemelerce verilmiş birçok iptal ve tam yargı kararları mevcut olup; davalarını kazananlarının hakları, yasal faizleri ile birlikte kişilere ödenmektedir. Ancak, konu hakkında şimdiye kadar haklarını aramamış personel bulunduğu gibi, hak etmiş oldukları nöbet ücretlerinin kendilerine ödenmesi amacı ile kurumlarına müracaatta bulunup, davalarını açmayan kişiler ve dava açıldıktan sonra idare mahkemelerinin vermiş olduğu red kararları üzerine temyizlerini yapmayıp hak kaybına uğrayan kişiler bulunmaktadır.

Yukarıda belirttiğimiz durumda olan ve şimdiye kadar herhangi bir talepte bulunmayan ya da hukuki süreçte hak kayıplarına uğrayanların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Uygulamada birliğin sağlanması, daha fazla kişinin mağdur olmasının engellenmesi ve bireysel davaların açılmasının önüne geçilmesi ve kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için Maliye Bakanlığı (Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü) nezdinde gerekli girişimde bulunulduğu ve konuyla alakalı mevzuat çalışmalarının devam ettiği tarafımıza bildirilmiştir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber