Milli Eğitim Bakanı medyaya yüklendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimde ciddi başarılar elde edildiğini belirterek, ?Ama bizim anlı şanlı medyamız neyle uğraşıyor? 'Efendim kulis dedikoduları, hükümet yıkıp hükümet kuruyorlar, şu şuna bunu dedi, bu da bunu dedi.' Bunların hepsi külliyen palavra ve yalandır, hem de kuyruklu yalandır? dedi.

Bakan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlköğretim Genel Müdürlüğünce Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen ?İlköğretim Programları ve Değerlendirilmesi? konulu çalıştaya katıldı.

Çelik, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, yeni müfredatın devreye girmesinin üzerinden 3 yıl geçtiğini belirterek, çalıştayda programların uygulanmasının, ders kitapları ile programlar arasındaki uyumun, öğretmenlerin buna adapte olma sürecinin, öğrenciler ve veliler üzerinde bıraktığı etkilerin, eksikliklerin ve aksaklıkların ele alınacağını belirtti.

Uzun yıllar ezbere dayalı eğitimin yapıldığını ifade eden Çelik, iktidara gelmeden önce bu müfredatın bilimsel tecrübelere dayanarak değiştirileceğini söylediklerini anımsattı.

Çelik, ?Üçüncü yılımızda biz bu işin neresindeyiz? Bir özeleştiri yapacağız ve bu yeni müfredatımızın daha iyi olması için bir yol haritası belirleyerek yolumuza devam edeceğiz? diye konuştu.

Bakanlıkça okulöncesinde, ilköğretimde ve ortaöğretimde yapılan çalışmaları anlatan Çelik, eğitimde büyük değişim ve dönüşümler yaşandığını belirtti.

?SADAKA KÜLTÜRÜ...?

Öğrencilere ücretsiz ders kitabı dağıtıldığını, çocuğu harçlık isteyen dar gelirli annelerin hesabına paralar aktarıldığını anlatan Çelik, ?Bunu yaptığımız zaman çok bilmiş birileri, 'AK Parti milleti sadaka kültürüne alıştırdı' diye eleştiriyor. Sosyal devletin ne olduğunu bilmeyenler bunu söylüyor? dedi.

Eleştirinin ücretsiz ders kitabı konusunda da yaşandığını ifade eden Çelik, ?Ücretsiz ders kitaplarını niye zenginlere veriyorsunuz' diye bizi eleştirdiler. Öğrencinin zengini, fakiri olur mu? Ben milletvekili bir baba olarak Ankara'da çocuklarıma 1 aydan önce kitap temin edemiyordum? dedi.

?YENİ ÜNİVERSİTELER?

Bugün TBMM'de üniversitesi olmayan 9 ile devlet üniversitesi, 2 tane de vakıf üniversitesi kurulması kararının alınacağını belirten Çelik, ?Böylelikle AK Parti iktidarı döneminde, ümit ediyorum ki bu akşam bu kanun çıkar, 51 yeni üniversite kurulmuş olacak? dedi.

Çelik, 81 ildeki üniversitelerin ilim, irfan yuvaları olarak yollarına devam edeceğine inandığını belirtti.

?EN BÜYÜK ÇEVRE DUYARLILIĞI HAMLESİ?

Müfredat değişikliğinin eğitimin özünü oluşturduğunu ifade eden Çelik, ?Dünyanın en harika okullarını yaparsınız, içini bilgisayarla donatırsınız, ders kitapları gönderirsiniz ama yönteminiz yanlışsa, eğitim programlarınız doğru dürüst değilse orada istediğiniz sonuca, amaca ulaşamazsınız. İşte onun için müfredat değişikliği yapılmıştır? diye konuştu.

5 Haziran'ın Çevre Günü olduğunu hatırlatan Çelik, 4 Haziran'da ilk ve ortaöğretimdeki bütün çocukların gönüllü velilerle birlikte bütün kıyılarda temizlik faaliyeti yapacağını ve o gün ders olmayacağını bildirdi.

Bunun Türkiye'deki en büyük çevre duyarlılığı hamlesi olacağını belirten Çelik, bu etkinliğin adının ?Temiz sular, temiz Türkiye? olduğunu söyledi.

Sadece teorik bilgileri çocukların kafasına doldurmanın eğitim olmadığını düşündüğünü ifade eden Çelik, öncelikle çocukların hayata hazırlanmasının önemine değindi. Çelik, ?Yeni müfredatın amacı, çocukları sosyal sorumluluk sahibi, toplum hizmeti gören bir birey olarak yetiştirmektir? dedi.

?HEPSİ KÜLLİYEN PALAVRA?

Bakanlıkça önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Çelik, şunları söyledi:

?Bu kadar güzel şey yaşanıyor bakın. Eğitimde ciddi başarılar elde edildi, ciddi mesafeler kat edildi. Ama bizim anlı şanlı medyamız neyle uğraşıyor. 'Efendim kulis dedikoduları, hükümet yıkıp hükümet kuruyorlar, şu şuna bunu dedi, bu da bunu dedi. Bunların hepsi külliyen palavra ve yalandır, hem de kuyruklu yalandır. Dolayısıyla biz çocuklarımıza ümit ve moral vermezsek, iyi örnekler göstermezsek, ülkemizdeki başarıları onlarla paylaşmazsak biz bu çocuklarımızı hayat dolu olarak geleceğe hazırlayamayız.?

Geçen hafta Kütahya'da yaptıkları il toplantısını anımsatan Çelik, ?Bir etkinlik kapsamında çocuklarını izlemek için gelen 3-5 Kütahyalı annemizin geleneksel kıyafetleri ile alay eden haberler yayınlandı. Bu kadar güzellik yanında bu ön plana çıkarılmış. Bunu kamuoyunun takdirlerine sunuyorum. Bu ideolojik karın ağrısıdır, bu ideolojik bağnazlıktır. Biz kim ne derse desin ülkemiz adına doğru bildiğimiz hedefe doğru hareket edeceğiz? diye konuştu.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan da yaptığı konuşmada, okulöncesi ve ilköğretimde amaca ulaşılmadan, ortaöğretimde ve yükseköğretimde amaca ulaşmanın mümkün olmayacağını belirtti.

İlköğretimin toplumsal bütünleşmenin sağlandığı ortak bir zemin olduğunu ifade eden Tufan, yeni hazırlanan programların öğretmenlerin öğrencilerinin kapasitesini tanınmasına yardımcı olduğunu söyledi.

MEB İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er ise ilköğretim programında yapılan değişikliklerin 2005 yılından itibaren başladığını belirtti. Er, program değişikliği ile birlikte ders kitaplarının da yenilendiğini ifade etti.

SERGİ AÇILIŞI

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde MEB İlköğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan ?Dünden Bugüne İlköğretimde Tarihi Belgeler? sergisinin açılışını yaptı.

Sergiyi gezen Bakan Çelik, bir gazetecinin ?Sizi gergin gördük? demesi üzerine ?Hayır, hayır gergin falan değilim? dedi. Çelik, ?Ben şimdi sizinle bir şey konuşsam, hafif kaş göz çatsam. Birisi çok kızdı dese, bunu kabul edersiniz. Ama hiç aslı astarı yokken, böyle bir şey nasıl olur? Bu nasıl gazetecilik?? diye konuştu.

Öte yandan bir grup öğrenci, Bakan Çelik'e ?öğrenci affı ile ilgili? olduğu ileri sürülen bir dosya sundu.

Başkent Öğretmenevi'ndeki çalıştay ve sergi 23 Mayıs'ta sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber