AK Parti, tüm emeklilere seyyanen zammı tartışıyor

AK Parti, en düşük emekli maaşını 10 binden 12 bin TL'ye çıkarmak için çalışmalarını sürdürürken, tüm emeklilere 2 bin TL'lik seyyanen zammı tartışıyor. Bu yöndeki çalışmanın yarın tamamlanması beklenirken, partide, tartışmalara konu olan kök maaş sorununu tamamen ortadan kaldırmaya yönelik yeni formül arayışlarının da sürdüğü belirtiliyor.

Haber Giriş : 10 Temmuz 2024 11:55, Son Güncelleme : 10 Temmuz 2024 11:55
AK Parti, tüm emeklilere seyyanen zammı tartışıyor

Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre; AK Parti, 2023 Genel Seçimleri'nden önce en düşük emekli maaşını 7 bin 500'e çıkarmıştı. O günden sonra en düşük emekli maaşlarında yaşanan sıkıntıyı AK Partililer, "düğmeyi baştan yanlış ilikledik. Seçim öncesi yaptığımız bu adımın sonuçlarını düşünmeden yaptık. Şimdi işin içinden çıkamıyoruz" değerlendirmelerini yapıyorlar.

AK Parti en düşük emekli maaşlarını 10 binden 12 bin TL'ye çıkarılmasına ilişkin çalışmalar Perşembe gününe kadar devam edecek. 2 bin TL'lik seyyanen zammın tüm emeklilere yansıtılması da tartışılıyor. Ancak tüm emeklilere yansımasının henüz karara bağlanmadığı da belirtiliyor.

AK Parti, 2023 seçimlerinden önce seçim yatırımı olarak en düşük emekli maaşını 7 bin 500'e çıkarmıştı. Ocak 2024'te yeniden en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye çıkarıldı.

AK Parti seçim yatırımı olarak aldığı kararın şimdi olumsuz sonuçlarını masaya yatırıyor.

Kök maaş sorunu nasıl çözülecek?

AK Parti, kök maaş sorununu tamamen ortadan kaldırmak için yeni formüller arıyor. Emeklilerin maaş zamları kök maaş üzerinden uygulanıyor. AK Parti, bir taraftan kök maaş ile ilgili köklü çözüm arayışlarını sürdürürken, bir taraftan da en düşük emekli maaşını 10 TL'den 12 bin TL'ye çıkarmayı planlıyor.

"Tüm emeklilere 2 bin TL seyyanen tartışılıyor ancak karar alınmadı"

Öte yandan AK Parti, en düşük emekli maaşını 10 binden 12 bin TL'ye çıkarmak için çalışmalarını sürdürürken, tüm emeklilere 2 bin TL'lik seyyanen zammı da tartışıyor. AK Parti kaynakları, "tüm emeklilere yanması konusunu tartışıyoruz, ama ortada alınmış bir karar yok" değerlendirmesinde bulundular.

En düşük emekli maaşı alanlar yapılacak düzenlemeden yaklaşık bir milyon 610 bin kişinin yararlanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber