Kars'taki türbanlı lise haberi yalanlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 16:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kars Cumhuriyet Lisesi idaresi, 13 Mayıs Salı günü Kars Cumhuriyet Lisesi'nde yapılan türban haberlerinin çarpıtılarak gazetelerde yer aldığının tespit edildiğini açıkladı.

Cumhuriyet Lisesi'nden yapılan açıklamalar ve lise öğrencilerinden alınan bilgilere göre olayın çarpıtıldığı belirlendi. Konuyla alakalı liseden yapılan açıklamada şöyle denildi: "13 Mayıs Salı saat 11.30'da Kars Valisi, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı ve Kafkas Üniversitesi Rektörü'nün okulu ziyaretleri sırasında 19 Mayıs dolaysıyla öğrencilere hediyelerin dağıtıldığı bir program düzenlendi. Bu sırada öğretmenleri görevli ve izinli olan dersleri de bu yüzden boş olan 10'uncu sınıf öğrencilerinden Ebru Yomuş, dışarıda şiddetli yağış olmasından dolayı üzerini sıkıca giyinerek ve başörtüsünü de takarak sırtında çantasıyla hızlı bir şekilde kaldığı yurda doğru gitmek üzere merdivenlerden inerken Doğan Haber Ajansı Muhabiri tarafından görüntülenmiş. Okulumuzda çok az sayıda türban takan öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerin de türbanlarını bahçe girişinde çıkartarak bahçeye girdikleri, çıkarken de bahçe dışında takarak evlerine gittikleri belirlenmiştir. Olay, gazete manşetlerinde iddia edildiği gibi okul içinde, sınıflarda, koridorlarda başörtülü dolaşan öğretmen ve öğrenci şeklinde değildir. Okulumuzda başı kapalı öğretmen çalışmadığı gibi bahçede türbanla çekilen bayan da öğretmen değil, öğrencisinin durumunu öğrenmek için gelen velidir."

Açıklamada, okulda başı kapalı öğrencilere bir oda yapılacağıyla alakalı da bir açıklama yapılmadığı ancak okul müdürünün açıklamasıymış gibi gazetelere ve internet sitelerine yansıtıldığını belirtilerek, "Okulumuzda olmayan bir fotoğraf yayınlanmıştır. Haberler tamamen bir düzmeceden ibarettir. Ayrıca Hürriyet Gazetesi'nin 22 Mayıs'ta verdiği haberde yer aldığı gibi bakanlıktan müfettiş gelmemiş ve okul içerisinde sınıflarda, koridorda ve bahçede kamera aracılığıyla türbanlı araması yapılmamıştır." denildi.

Habere, taktığı başörtüsünden ötürü konu olan Ebru Yokuş ise normal zamanlarda gerek okula girerken bahçe giriş kapısında, gerekse okul çıkışı gerekse bahçe çıkışında başörtülerini taktıklarını, ancak o gün havanın çok şiddetli yağmurlu olmasından dolayı başörtüsünü okul içinde takmak zorunda kaldığını belirterek, hızlı bir şekilde merdivenlerden inmeye çalıştığını, bu sırada müdür yardımcısı Sinan Kızılkuş'un kendisini gördüğünü ve uyardığını söyledi.

Bu arada olayla ilgili olarak Eğitim Bir Sen'den de bir açıklama geldi. Sendikadan yapılan açıklamada, ülke gündemini etkilemeye yönelik olarak, ülkenin her yerinde, her gün görmeye alışılan bir habercilik anlayışı ile yine karşı karşıya olunduğu belirtildi. Kars üzerinde ve ülke ile ilgili bir takım anti demokratik hedefleri olanların son zamanlarda zorlama ve ısmarlama haberler yaptıklarını gözlemlediklerini belirten Eğitim Bir Sen yönetim kurulu, bu durumun Kars'ın ve ülkenin istikrar, birlik ve bütünlüğünü zedelemeyi amaçlayan bir anlayışın ürünü olduğunu ve aynı zamanda çalışkan Anadolu insanının başarılarını gölgelemeye yönelik te bir tutum olarak algıladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber