Öğrenci affında hızlı ilerleme

Haber Giriş : 20 Ekim 2004 06:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 80 bin öğrenciyi ilgilendiren "öğrenci affı"nın bir an önce Meclis'ten çıkarılması için AK Parti Grup Başkanvekillerine "CHP ile görüşün, mutabakat sağlamaya çalışın" talimatını verdi. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun önceki akşam yapılan toplantısında öğrenci affı ele alındı. Erdoğan, MYK toplantısından sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i AK Parti Genel Merkezi'ne çağırarak bir süre görüştü. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, öğrenci affı konusunda çalışma yapması için Bakan Çelik'e talimat verdi.

Af bekleyen bir grup öğrenci MYK toplantısı öncesinde Başbakan Erdoğan, daha sonra da Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle ile görüşerek destek istediler.

Başbakan Erdoğan, öğrencilere, ''CHP öğrenci affını getirsin destekleriz, hemen çıkarırız'' mesajını verdi. Görüşmenin ardından toplanan AK Parti MYK'da Gülle, affın haklı gerekçelere dayandırılarak çıkarılması durumunda faydalı olacağını belirtti. Erdoğan, bunun üzerine grup başkanvekillerinden CHP ile mutabakat aramalarını istedi. Erdoğan, konuyu gündeme getirdiklerinde CHP'nin "Türbanlıları affediyorsunuz" şeklindeki eleştirilerini hatırlatarak, "Grup Başkanvekili arkadaşlarımız CHP yöneticileri ile konuşsunlar. Mutabakat halinde Meclis'e getirelim" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber