Turizmci de Yunan'a gitti! Fahiş fiyat sektördeki dengeyi bozdu

Bodrum, Çeşme gibi tatil yörelerinde yüksek fiyatlar turisti kaçırıyor. Birçok Türk, kapıda vize ile gidilebilen Yunan adalarında daha düşük fiyatlarla tatil yapıyor. Türk turistin Yunan adalarına kaçması, pansiyon, otel, restoran işletmecisi Türklerin de Yunan adalarına gitmesine sebep oldu...

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 22 Temmuz 2024 07:54, Son Güncelleme : 22 Temmuz 2024 07:48
Turizmci de Yunan'a gitti! Fahiş fiyat sektördeki dengeyi bozdu

Türkiye Gazetesi'nden Kaan Zenginli'nin haberine göre Kapıda vize uygulaması sebebiyle son dönemde Yunan adaları Türk turistlerin akınına uğradı. Bu gidişte ülkemizin Bodrum, Çeşme, Alaçatı gibi tatil yörelerindeki fahiş fiyatlar da etkili oluyor. Bu durumdan ülke turizmi olumsuz etkilenirken, Yunanistan'da turist sayısı ve geliri bakımından rekorlar kırılıyor. Üstelik Türk turistler bu rekorlara önemli katkı sağlıyor. Yunan adalarına turist taşıyan feribotların hareket ettiği Ayvalık ve diğer Ege ilçelerinde uzun kuyrukların oluşmasına sebep olurken, müşterisinin peşinden Türk işletmecilerin de Yunan adalarına yönelmesi dikkat çekiyor. Adalarda çok sayıda Türkçe isimli tabelanın yanı sıra, garsonların da Türk olması dikkat çekiyor. Bodrum'da turizmcilik yapan ve ismini açıklamak istemeyen bir işletmeci "Daha bu yıl 2 işletmecinin kiralama yoluyla orada işletmecilik yapmaya başladığını biliyorum. Önce işletmecilikli başlayıp şartları sağlayınca satın alma yapmayı amaçlıyordu" dedi.

YUNANİSTAN'A 1,2 MİLYON TÜRK

Yunanistan, 2023 yılında 32 milyon 735 bin turist ağırlayıp 21 milyar dolar gelir elde etti. Yunanistan Turizm Konfederasyonu (SETE) verilerine göre 2024'ün ilk 3 ayında Yunanistan'a giden turist sayısı, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,7 artarak 2 milyon 840 milyon oldu. 2023 yılının tamamında Türkiye'den Yunanistan'a 1 milyona yakın turist gitti. Sadece bayram döneminde Yunan adalarına giden turist sayısı 26 bini geçti. 2024 yılı sonu itibarıyla toplam Türk turist sayısının 1,2 milyonu bulması bekleniyor.

TATİLCİ ROTAYI DEĞİŞTİRDİ

Bodrum ve Çeşme gibi bölgelerdeki yüksek fiyatlar yerine vatandaşlar daha uygun fiyatlı olan Avşa adası, Erikli, Enez, Gelibolu, Ayvacık, Asos, Ayvalık, Erdek, Sarımsaklı, Silifke ve Alanya gibi yerlere rağbet gösteriyor. Turizm acentesi Erkan Aydın "Bırakın yerli turisti, yabancılar bile artık Bodrum, Çeşme gibi merkezleri pahalı buluyor. Onlar da Alanya, Balıkesir, Çanakkale bölgelerine yöneldi" dedi. Gurbetçi de yüksek fiyatlardan şikayetçi. 2021 yılında Türkiye'ye gelerek 3 bin avro bozduran bir gurbetçi, ailesiyle 10 gün rahat tatil yaparken, bu yıl 6 bin avro bozdurduğu halde yetmediğini, sosyal medya hesaplarından paylaşınca çok sayıda gurbetçinin "Kendi ülkemizde kandırılıyoruz" yorumları da dikkat çekmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber