Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 hedef imha edildi

Irak'ın kuzeyinde bulunan Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde terör hedeflerine düzenlenen hava harekatında 25 hedef imha edildi. Harekat kapsamında çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Temmuz 2024 07:56, Son Güncelleme : 27 Temmuz 2024 07:42
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK/KCK unsurlarını etkisiz hale getirmek için hava harekatı düzenlendiğini açıkladı.

Gara, Kandil, Asos bölgesine düzenlenen hava harekatında içinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu mağara, sığınak, barınak, depo ve teröristlerin kullandığı tesislerden oluşan 25 hedef imha edildi.

İcra edilen bu harekatta, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilen açıklamada, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" denildi.

Ayrıca, bu harekat sırasında, masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığına vurgu yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber