Yazıcıoğlu: Yargı siyasi kimlikle öne çıkıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2008 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yargının siyasi bir kimlikle öne çıkması ve yürütme organının almış olduğu kararları suç gibi telakki etmesinin yanlış olduğunu söyledi.

BBP Konya İl Teşkilatının yeniden yapılanmasıyla ilgili çalışmalar için kente gelen Muhsin Yazıcıoğlu, yargıya ve iktidara yüklendi. Türkiye'nin, yargı ile yürütme organı arasındaki çatışmadan büyük yara aldığını belirten Yazıcıoğlu, yargının yürütmeye, yürütmenin de yargıya güvenmediğini açıkladığını, bunun da Türkiye'yi istikrarsızlığa sürüklediğini belirtti.

Yasama organının aldığı kararlar yargı tarafından siyasi bir bakış açısıyla eleştirilmekte ve değerlendirilmekte olduğunun altını çizen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin içine girmiş olduğu bu süreç ciddi bir şekilde milli bir yönetilemezse her geçen gün ülkeyi daha fazla gereceğini ve güvensizlik ortamı oluşturacağını söyledi.

Yargı ve yürütme organı arasındaki güvensizlik nedeniyle Türkiye'nin demokrasiyle temel insan haklarının çözülemediği, içine kapanan ülke haline geleceğini söyleyen Muhsin Yazıcıoğlu, "Yargının kararlarıyla konuşması gerekirken demeçleriyle siyasi bir kimlikle öne çıkmasını doğru bulmuyorum. Yargının yasama organın almış olduğu kararları ve çıkarttığı yasaları sanki suç gibi telakki etmesini ve yorumlamasını doğru bulmuyorum. Yargının hep görülmekte olan bir davayı etkileyecek hem de siyasi bir üslupla meclisten çıkan yasaları suç gibi demeciyle ifade etmesinden dolayı yargı ihsası-rey yapmıştır. Kendi kararlarını önceden söylemiş güvensizlik ortamını derinleştirmiştir" dedi.

Her kesimin bir kere daha arkasına yaslanıp ülkem için doğru olan nedir ve ne yapabilirim diye düşünmesi gerektiğini ifade eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bir kere daha hukuk zemininde demokrasiyle sorunlarını çözmesi adına herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Yazıcıoğlu, yürütme organının ise yargıya intikal etmiş mahkemeler konusunda belli bir süredir yapmış oldukları açıklama ve tavırlarda yargıya müdahale ettiğini belirtti.

Yürütme organının, yasama erkini çalıştırmak münasebetiyle gerekli yasaları çıkarmadığını belirten Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin birincil öncelikte olan yasalarının; siyasi partiler yasası, seçim kanunu, dokunulmazlık, temel insan hakları ve inanç örgürlüğüne ait konular olduğunu, fakat iktidarın 6 yıldır bu temel yasaların hiç birisine el atmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber