Başkent'te mercek operasyonu: 1'i yönetici, 10 gözaltı

Haber Giriş : 26 Mayıs 2008 11:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

-Ankara Emniyeti, yöneticiliğini 'Köpekçi Bülent' lakaplı bir kişinin yaptığı 10 kişilik gruba yönelik Mercek Operasyonu'nu gerçekleştirdi. Operasyonda gözaltına alınanlardan birinin Çankaya Belediyesi'nde üst düzey bir yöneticinin oğlu olduğu öğrenildi.

Ankara Emniyeti, yöneticiliğini Köpekçi Bülent lakaplı bir kişinin yaptığı 10 kişilik gruba yönelik Mercek Operasyonu'nu gerçekleştirdi. Operasyonda gözaltına alınanlardan birinin Çankaya Belediyesi'nde üst düzey bir yöneticinin oğlu olduğu öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün eski bir sabıkalının başında bulunduğu bir organizasyona ilişkin aldığı ihbarları değerlendirerek, Mercek Operasyonu'nu başlattı. Köpekçi lakaplı Bülent G. isimli şahsın liderliğini yaptığı grubtan Çankaya Belediyesi'nde görevli üst düzey bir yöneticininin oğlunun da aralarında bulunduğu, Bülent G., Murat E.,Ömer D., Çoşkun G., Ercan G., Metin B., Aytaç İ, Erdal K, Şenol U., ve Neşet A. isimli şahıslar eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında grubun yaralama, yağmalama, darp, tehdit ve ruhsatsız tabanca taşımak gibi suçlara karıştıkları ifade edildi. Örgütün lideri konumundaki 'Köpekçi' lakaplı Bülent G.'nin daha önce de çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlarından hakkında adli işlem yapıldığı ve sabıkalı olduğu kaydedildi.

Gözaltına alınanların ev, işyeri ve arabalarında yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 14 adet MKE marka 9 mm fişek, 1 adet av tüfeği, 2 adet şarjör, 1 adet ses-gaz tabancası ile 8 adet fişeği ele geçirildi. Polisteki sorguları tamamlanan örgüt üyeleri, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ankara Adliyesi'ne sevk edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber