Özelleştirmede sıra PTT'ye geldi

Haber Giriş : 27 Mayıs 2008 13:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

-AKP'yi Türk Telekom'u ?üç yıllık karı karşılığında? satmakla, birçok kamu kurumunu uluslar arası sermayeye ?peşkeş çekmekle? suçlayan Haber-Sen, hükümetin hedefinde şimdi de PTT özelleştirmesinin olduğunu bildirdi.

-Sendika, posta dağıtım işinin taşeron eliyle yaptırılmasına yönelik düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu belirterek, ?Bu tasarı ile 160 yıllık bir tarihe sahip olan PTT kısa süre içinde talan edilecektir? açıklaması yaptı.

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen), Türk Telekom'u ?üç yıllık karı karşılığında? satmakla; birçok kamu kurumunu uluslar arası sermayeye ?peşkeş çekmekle? suçladığı AKP hükümetinin, hedefinde şimdi PTT özelleştirmesinin olduğunu bildirdi.

Haber-Sen'den yapılan açıklamada, hükümetin posta çeki hesapları arasındaki para transferini paralı hale getiren ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda görüşülen Posta Kanunu değişikliğine ilişkin tasarıyla, 160 yıllık PTT'nin özelleştirilmesinin önünün açıldığı ifade edildi. Açıklamada, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ?PTT'nin personel sayısının 2003'te 35 binken bugün 30 binin altına düştüğü, buna karşın iş hacminin arttığı, bu nedenle bazı hizmetlerin hizmet alınması suretiyle sağlanması gerektiği? gerekçeyle verdiği önergeyle tasarıya, ?PTT İdaresi postaların ayrım ve dağıtım işlerini ihale yoluyla üçüncü şahıslara gördürebilir? hükmünün eklendiğine işaret edildi.

Bununla, PTT'nin asıl görevi olan postanın ayrım ve dağıtımının taşeron şirketler aracılığıyla yapılmasının amaçlandığı vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

?PTT'nin tüm hizmetlerinin taşeron şirketler eliyle yapılması ve özelleştirilmesi amaçlanıyor. Hiçbir sosyal tarafa danışmadan, görüşlerini almadan hazırlanan tasarının amacı, PTT'nin sessiz sedasız özelleştirilmesidir.

Bu tasarı, Anayasa'ya ve 7201 sayılı Tebligat Kanunu'na aykırıdır. Bu yasaya göre adli tebligatların dağıtımı kamu çalışanları eliyle yapılmak zorundadır. Bu tasarı ile devletin asli görevi olan haberleşme hakkını sağlama görevi taşeronlaştırma yoluyla özelleştirilmektedir. Bu tasarı ile kamusal kaynaklar hükümetin yandaşı firmalar aktarılacaktır. Bu tasarı ile haberleşmenin hürriyeti ve gizliliği ihlal edilecektir. Bu tasarı ile 160 yıllık bir tarihe sahip olan PTT kısa süre içinde talan edilecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber