Kurusıkı taşımaya 500 YTL ceza

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın Emniyet Müdürlüğü tarafından, kuru sıkı silahla havaya ateş eden 3 kişiye 500'er YTL para cezası verildi.

Kamuoyunda kurusıkı olarak tabir edilen ses ve gaz fişeği atabilen silahlarla ilgili Bartın Emniyet Müdürlüğü denetimleri sıklaştırdı. Kurusıkı tabancanın kullanımı ve taşınmasının yasaklandığını belirten Asayiş Şube Müdürü Alaattin Akbaş, kamuoyunda kurusıkı olarak tabir edilen silahlarla ilgili yürürlüğe giren kanun hakkındaki Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Yönetmeliğin 2 Mayıs 2008 tarihli Resmi Gazetede yayınlandığını hatırlattı.

Bir hafta içinde yapılan çalışmalar neticesinde Aladağ mahallesi 13. cadde üzerinde meydana gelen bir olayla ilgili olarak Asayiş Şube görevlilerince yakalanan F.G.'nin üzerinde Kurusıkı tabanca taşıdığı belirlendiğini, Köyortası mahallesi Dalyanoğlu sokak üzerinde asker uğurlaması sırasında M.Ç.'nin Kurusıkı tabanca ile havaya ateş ettiği tesbit edilerek yakalandığını, yine eski terminal karşısı ırmak kenarında Asayiş Şube ekibinin durumundan şüphelenip incelediği H.D. isimli şahıstan bir adet kurusıkı tabanca ve yaklaşık 8-10 gram içimlik esrar maddesi elde edildiğini anlatan Asayiş Şube Müdürü Alaattin Akbaş, her üç şahıs hakkında da 5729 sayılı Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun ve bu Kanuna bağlı olarak çıkartılan Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince 500'er YTL idari para cezası yazılarak kurusıkı tabancaların da muhafaza altına alınarak mülkiyetinin kamuya geçirildiğini söyledi.

Kurusıkı silahlarla ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacıyla internet sitesinde de kanun ve yönetmelik hakkında geniş bir açıklama yayınlandığını bildiren Asayiş Şube Müdürü Akbaş, yeni mevzuatla kurusıkı silahların taşınması yasaklanarak 500 YTL idari para cezası öngörüldüğünü, ayrıca, taşındığı tesbit edilen silahların da mülki amirden alınan onayla kamu mülkiyetine geçirildiğini açıkladı.

Vatandaşların konu ile ilgili mağdur olmamaları için mevzuat hükümlerine uygun hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Akbaş, ellerinde kurusıkı silah olanların 02 Mayıs2009' tarihine kadar Valilik Makamına bildirimde bulunmaları gerektiğine dikkat çekti. Her türlü ihbar ve şikayetin büyük bir ciddiyetle değerlendirildiğini ve gizlilik kurallarına uygun olarak hareket edilerek vatandaşların mağdur edilmediğini belirten Akbaş, huzurlu bir Bartın için herkesi duyarlı olmaya çağırdıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber