En kirli hava Hakkari ve Karabük'te

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye'de 2007 -2008 kış sezonunda en yüksek kükürtdioksit ortalaması Hakkari'de, partiküler madde ortalaması ise Karabük'te gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Hava Kirliliği 2007-2008 Kış Sezonu" verilerini açıkladı.

Buna göre, kış sezonunda kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri kirlilik sırasına göre Hakkari, Bitlis, Çanakkale, Van ve Kars oldu.

Aynı dönemde partiküler madde ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise kirlilik sırasına göre Karabük, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş (Merkez ve Elbistan) ve Iğdır olarak belirlendi.

Kış sezonunda il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen karbondioksit ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri Ağrı, Bitlis, Çanakkale, Hakkari, Kars, Kırklareli, Siirt, Van ve Şırnak'ta aşılırken, birinci uyarı kademesi sınır değeri Hakkari ve Kars'ta aşıldı.

Aynı dönemde partiküler madde ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çorum, Denizli, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İçel, Kars, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Kahramanmaraş (Merkez ve Elbistan), Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Van, Batman, Ardahan, Iğdır, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce'de aşıldı.

Birinci uyarı kademesi sınır değeri Adana, Afyonkarahisar, Bolu, Denizli, Erzincan, Erzurum, Hatay, Isparta, Konya, Manisa, Kahraman Maraş (Merkez ve Elbistan), Mardin, Muş, Van, Iğdır, Karabük, Osmaniye ve Düzce'de aşıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber