Akdeniz diyeti diyabete karşı koruyucu

Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 15:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Meyva, sebze, lif ve sağlıklı yağlar içeren Akdeniz diyetinin, ikinci tip diyabete karşı koruyucu olabileceği belirtiliyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yayınlanan habere göre, 14 binden fazla İspanyol gönüllüye yeme alışkanlıkları ile ilgili sorular soruldu ve 4 yıl boyunca kimlerin hastalığa yakalanıp yakalanmadığı takip edildi.

İngiliz Tıp Dergisinde yayınlanan sonuçlar, diyeti iyi uygulayanların, diyabet yakalanma riskinin yüzde 83 daha az olduğunu ortaya koydu.

Haberde, Girit, Güney İtalya ve Yunanistan'da yaşayanların Akdeniz diyeti için ilham kaynağı oluşturdukları belirtildi.

Bu bölgelerde yaşayanların geleneksel yaşam biçimlerinin düzenli egzersiz, çokca balık, genellikle zeytin yağında pişirilen sebze ve meyve ile ara sıra içilen kırmızı şaraptan oluştuğu bildiriliyor.

Yapılan çalışmaların, bu yaşam biçimini temel alan modern diyetlerin sağlığı iyileştirebilceğini ortaya koyduğu belirtiliyor.

BBC, İngiliz Beslenme Kuruluşu sözcüsünün, ?Diyetin başka bir öğesi ise, kan glikoz kontrolünü iyileştirebilecek ve enflamasyonu azalatacak yüksek oranda zeytin yağı tüketimi, bunların ikisi de diyabetin gelişmesine karşı yardımcı olabilirler.? şeklindeki görüşlerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber