İnternette hakarete 11 ay hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 14:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Sakarya'da, bir internet sitesinde Kaynarca Belediye Başkanına hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan kişi, 11 ay hapis cezası aldı.

Kaynarcahaber.com sitesinde, belediye başkanı Tuncay Aydın hakkında yayınlanan bir habere hakaret içeren yorumlar yazdığı iddiasıyla Kaynarca Sulh Ceza Mahkemesinde yargılanan Davut C. (22), 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemede, Davut C. aleyhine dava açan Kaynarca Belediye Başkanı Tuncay Aydın, ''Aslında ben haber sitesinde sürekli yazılan hakaret ve eleştirilerden şikayetçiyim'' dedi. Duruşmada, internet sitesinin editörü Sedat Balta da tanık olarak dinlendi.

Mahkeme heyeti, Davut C'ye, Aydın'a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay hapis cezası verirken, sanığın sabıkası bulunmaması nedeniyle verilen ceza ertelendi. Davut C'nin kararı temyiz edeceği öğrenildi.

-CİNSEL TACİZ İDDİASIYLA TUTUKLANDI

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir kişi, cinsel taciz iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Çorlu Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi'nde R.Ş, E.P'yi taciz ettiği gerekçesiyle vatandaşlar tarafından yakalandı.

Polise teslim edilen R.Ş, çıkarıldığı mahkemede ''cinsel saldırı ve taciz'' suçundan tutuklanarak Tekirdağ Cezaevine kondu.

-DENİZLİ'DE TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI

DENİZLİ (A.A) - Denizli'de, Roma dönemine ait mermer lahit ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Acıpayam ilçesinde H.C. ve M.C'ye ait evlere operasyon düzenledi.

Yapılan aramada, Roma dönemine ait olduğu tespit edilen mermer lahit bulundu.

H.C. ve M.C, ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

-TAŞKÖPRÜ'DE YANGIN

TAŞKÖPRÜ (A.A) - Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Köçekli köyünde çıkan yangında iki ahşap ev ve bir ahır yandı.

Edinilen bilgiye göre, Hasan Günal'a ait evde yakılan sobadan sıçrayan kıvılcımların bacayı tutuşturmasıyla meydana gelen yangın, kısa sürede yakındaki bir başka ev ve ahıra sıçradı.

Rüzgarın da etkisiyle kontrol edilemeyen yangında İsmet Günal'a ait ev ve ahır da tamamen yandı.

İlçeye 21 kilometre uzaklıktaki köyde çıkan yangına Taşköprü Belediyesi ve Orman İşletmesi İtfaiye ekipleri müdahale etti.

Can kaybının olmadığı yangında maddi hasar meydana gelirken, jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber