Kızılırmak'ın suyu temiz çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Kesikköprü Barajı'ndan gelen Kızılırmak suyunu 21 gündür halka içirdiğini açıklaması, ardından da çevre ve sağlıkla ilgili sivil toplum örgütlerinin suda ağır metal olduğunu iddia etmesi tartışmaya sebep oldu.

Kızılırmak suyunun ileriki yıllarda insanları kanser edeceği iddiası, suyun denize döküldüğü Bafra ilçesindeki vatandaşları tedirgin etti. Suyun ilçeye getirilmesinden ve dağıtımından sorumlu olan Bafra Belediyesi yetkilileri ise suda herhangi bir sağlık tehdidi olmadığını açıkladı.

Konuyla ilgili CİHAN'a açıklama yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, mayıs ayında alınan 138 su numunesinin yapılan bakteriolojik ve kimyasal analizlerinde herhangi bir tehdit unsuruna rastlamadıklarını söyledi. Her hafta ilçenin 7 noktasından numune aldıklarını ifade eden Kasapoğlu, "Bafra'nın içme suyu Kızılırmak üzerinden Dedeli köyünün alt kısmındaki ırmaktan sondajlanarak veriliyor. Biz de Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü aracılığı ile belirlenen 7 noktadan su numunesi alıyoruz. Bunları Samsun Hıfsızzıhha Enstitüsü'nde bakteriolojik, mikrobiyolojik ve kimyasal analizlerini yaptırıyoruz. Kızılırmak'tan mayıs ayında aldığımız su numuneleri temiz çıktı. Şu an, suda herhangi bir sorun gözükmüyor." dedi.

Tüm ilçelerde günlük klorbaki ölçümleri yaptıklarına da değinen Kasapoğlu, son alınan ölçümlerle öncekileri değerlendirip anormallik olup olmadığını kontrol ettiklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber