Kene'nin ısırdığı kadına 'gargara' verilmiş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2008 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur'un Bucak ilçesi Heybeli Köyü'nde kene tarafından ısırılan kadına gittiği 3. doktor tarafından gargara ve ateş düşürücü ilaçlar verildi.

Kene tarafından ısırıldığını ve yüksek ateşli olduğunu söyleyen kadın ancak 4. kez hastaneye başvurduğunda Antalya Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığı şüphesiyle yoğun bakıma alınan kadının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre 39 yaşındaki Ayşena Kaçar, 26 Mayıs tarihinde kene tarafından ısırıldı. Basında duydukları haberler üzerine bilinçli bir şekilde Bucak Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran Kaçar'ın üzerindeki kene çıkartıldı. Kendisine pansuman için tekrar gelmesi söylenerek evine gönderildi. 2 gün sonra ateşi düşmeyen Kaçar, eşi Ramazan Kaçar tarafından yine acil servise götürüldü. Burada yine pansuman yapılan Kaçar, Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kendisine tahliller yapılan Kaçar'a ateş düşürücü ilaçlar, antibiyotik ve gargara verildi. Yeniden evine gönderilen Kaçar'ın durumu 3 gün sonra daha da ağırlaştı. Bunun üzerine yine Bucak Devlet Hastanesi'ne giden Kaçar, bu kez Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.

Halen yoğun bakımda bulunan Kaçar'ın köyünde Bucak Kaymakamlığı tarafından ilaçlama yapılıyor. Bucak Tarım İlçe Müdürü Yılmaz Gökçay, "Bu hastalıkla ilgili çalışmalar yapıyoruz. İlçemizin tarım potansiyeli var, kentin sadece kene ile gündeme gelmesini istemiyoruz. Birde vatandaşlarımızın da keneye karşı biraz daha dikkatli olmasını istiyoruz. Çünkü kene genellikle hayvanlardan geçmektedir." dedi.

Bu arada Bağ-Kur'a borcu olduğu öğrenilen Ayşena Kaçar'ın eşi Ramazan Kaçar, ödeme yapmak için Burdur'a geldi. Yaklaşık 2 bin 500 YTL'lik borcunu ödeyen Kaçar, olayla ilgili şunları söyledi: "Eşimin hayati tehlikesi var. 2 kez Bucak Devlet Hastanesi'ne bir kez Burdur Devlet Hastanesi'ne başvurduk. Isırma olayını doktorlara söylediğimiz halde her seferinde eşimin rahatsızlığının kene ile ilgili olmadığı söylendi. Eşimin enfeksiyon kaptığı söylendi ve ateş düşürücü ilaçlarla gargara verildi. Eve döndükten 3 gün sonra eşimin burnu kanamaya başlayınca Bucak Devlet Hastanesi'ne 3. kez gittik. Bu kez bizi Antalya'ya sevk ettiler. Üniversite hastanesinde böyle bir bakım yaptırmanın altından kalmayacağız. Bu yüzden Bağ-Kur'a olan borcumuzu ödemeye geldik." diye konuştu.

Ramazan Kaçar, doktorların olayda ihmali tesit edilmesi halinde adli mercilere başvurup başvurmayacağı konusundaki soruya ise, "O konuyu daha sonra gözden geçireceğiz." karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber