Memur Sen: Mahkemenin kararına şaşırmamak mümkün değil

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2008 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliğinin iptali kararını şaşırtıcı bulduğunu söyledi.

Gündoğdu, "Acaba bu kararda, başörtüsünden rahatsızlık duyanların beklentisi ve baskısı mı etkili oldu, yoksa üniversitedeki kızların eğitim öğretim hakkı ve inanç hürriyeti birlikte ele alanırak mı verildi ?" diye sordu.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasa değişikliğinin iptali kararını CİHAN'a değerlendirdi. Gündoğdu, "Yüzde 99 Müslüman olan ve Müslümanlığa ait bir inanç ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nde verilen kararın; yargıçları Müslüman olmayan AİHM'in verdiği karar ile örtüşüyor olması bir soru işareti, hayret uyandırıcı" diye konuştu.

Gündoğdu; hukukun işlediği ülkenin örfünü, adetini, inancını, değerlerini, dikkate alması gerektiğinin evrensel ilkelerde de yer aldığını söyledi.

"Acaba bu kararda, başörtüsünden rahatsızlık duyanların beklentisi ve baskısı mı etkili oldu, yoksa üniversitedeki kızların eğitim öğretim hakkı ve inanç hürriyeti birlikte ele alanırak mı verildi ?" diye soran Gündoğdu, kararı şaşırtıcı olarak nitelendirdi.

Gündoğdu şöyle devam etti: "Demek ki siyasetin, Meclis'in, sivil toplum örgütlerinin, milletin, başörtülü okumak isteyen kızların ve velilerin yargının bu bakışını aşması lazım. Yargının, bunu inanç hürriyeti olarak görmesini sağlayıncaya kadar bunu ifade etmemiz lazım. Karara, insanın şaşırmaması mümkün değil. Laikliğin doğduğu Fransa'da laiklik ünversitelerde kızların başörtüsü ile okumasının teminatı ama bizde laikliğe dayandırılarak başörtüsü yasaklanıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber