Türkiye son kez yapılan, OKS sınavı sona erdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2008 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri, Polis Koleji ve özel okullarda okumak isteyen öğrencilere yönelik olarak son kez düzenlenen Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, sınavın Türkiye genelinde sorunsuz tamamlandığını bildirdi.

Sınav, yurt içinde tüm iller ve bazı ilçeler ile yurt dışında 8 şehirde toplam 247 merkezde, 2 bin 842 binada, 49 bin 430 salonda gerçekleştirildi.

Sınav saat 10.00'da başladı ve 120 dakika sürdü. Görme ve işitme engelli adaylara 30 dakika ek süre tanındı. Adaylara matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve Türkçe alanında toplam 100 soru yöneltildi.

Sınava, 468 bin 905 erkek, 444 bin 707 kız toplam 913 bin 612 aday katıldı. Sınavda, 1899 engelli aday ter döktü.

Sınav sonuçları 11 Temmuzda açıklanacak.


Son kez gerçekleştirilen Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) başladı. 913 bin 612 öğrenci Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri, Polis Koleji ve özel okullarda okumak için sınavda ter dökecek. Sınava girecekleri okullara aileleriyle gelen öğrenciler heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Saat 10:00'da başlayan sınav 120 dakika sürecek. Sınav yurt içinde 239, yurt dışında da 8 şehirde olmak üzere toplam 247 merkezde gerçekleştiriliyor. Sınav başladıktan sonra 30 dakika içinde gelen adaylar salona alınacak. Sınav başladıktan sonra adaylar ilk 60 dakika içinde sınav salonundan çıkamayacaklar.

Sınava girecekleri okula aileleriyle gelen öğrenciler son kez OKS heyecanı yaşıyor. Dönem içerisinde dersaneye gittiklerini ve bol bol test çözdüklerini ifade eden öğrenciler, amaçlarının en güzel okula yerleşmek olduğunu kaydetti. Öğrencilerle birlikte anne babaların da aynı heyecanı yaşadığı gözlendi. Sınava hazırlık sürecinde çocuklarını serbest bıraktıklarını dile getiren veliler, başarılı olmaları için dua ettiklerini söyledi. OKS sonuçları 11 Temmuzda açıklanacak.

OKS'YE GİREN ÖĞRENCİLERİN HEYECANI DİKKAT ÇEKTİ

Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKS) giren öğrencilerin salona alınırken heyecanlı oldukları görüldü. Kimlik kontrollerinin ardından yerlerine geçen öğrenciler sınav stresini yaşarken aileleri de dışarıda kendilerini beklemeye başladı.

Bu yıl son kez yapılacak olan ve yaklaşık bir milyon öğrencinin ter dökeceği sınav öncesi, öğrenciler tek tek kimlikleri kontrol edilerek içeriye alındı. Aileleriyle birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren okul bahçesine gelerek sınav saatini bekleyen öğrenciler, isimleri tek tek okunarak sınıflana alındı. Görevliler, sınavın yapılacağı sınıflarda da kimlikleri tekrar kontrol etti.

Aileleriyle birlikte sınava gireceği okula gelen öğrenciler heyecanlarını dile getirdi. Velilerin de en az öğrenciler kadar heyecanlı olması dikkatlerden kaçmadı. Bazı öğrenciler, sınava dershaneye giderek hazırlandığını belirtirken bazıları da evde kendileri hazırlandığını ifade etti. Öğrenci velileri de ellerinden geldiği kadarıyla çoçuklarına destek olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Veliler, öğrencilerin heyecanını yatıştırmak için sınavın hayatın sonu olmadığını kaydetti. Sınav saatinin gelmesiyle birlikte öğrenciler, sınıflar da ter dökerken veliler de okul bahçesinde ve okul çevresinde heyecanlı bir bekleyişe geçti.

ÖĞRENCİLER SINAVDA, AİLELERİ OKUL BAHÇESİNDE TER DÖKTÜ

2007 Yılı Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (OKS) sınavı bugün yapıldı. Öğrenciler, sınav salonlarında ter dökerken aileler de okul bahçesinde heyecanlı bekleyişe geçtiler.

Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler Liseleri, Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler, Polis Koleji ve Özel okullarda okumak isteyen adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolünden sonra sınav salonlarına yerleştirildi. Adaylara sınav kuralları anımsatıldıktan sonra cevap kağıtları ve soru kitapçıkları dağıtıldı ve saat 10.00'da sınav başladı. 120 dakika süren sınav tek oturumda gerçekleştirildi.

Sınav, yurt içinde tüm iller ve bazı ilçeler ile yurt dışında 8 şehirde, toplam 247 merkezde, 2 bin 842 binada, 49 bin 430 salonda gerçekleştiriliyor. Adaylar sınavda matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler ve Türkçe alanında çoktan seçmeli toplam 100 soruyu yanıtlamaya çalışacaklar. Sınav 120 dakika sürecek. Görme ve işitme engelli adaylara sınavda 30 dakika ek süre verilecek.

Konya'da da OKS adayları sınav salonlarında terlerken, aileleri de okulun bahçesinde ter döktü. Sınavın başlamasıyla aileler de heyecanlı bir bekleyişe geçti. Ebeveynler Kur'an okuyup, çocuklarının sınavda başarılı olmaları için dua etti.

Kızının 1 yıldır hazırlandığını belirten Yusuf İşçi, akşam saatlerinden bu yana heyecanının git gide arttığını söyledi. En az çocuğu kadar heyecanlı olduğunu fade eden İşçi, "Bu zamana kadar her şekilde destek olduk, bu aşamadan sonra dua etmekten başka bir şey elimizden gelmiyor. Okumak çok istiyordu kızım, ben de kızımın parlak bir geleceği olsun istiyorum sonuna kadar destek olacağım" dedi.

Konya'nın Höyük ilçesinden kent merkezine kızını sınava getiren Mehmet Erol Şengül de kızının gelirken çok heyecanlı olduğunu, elinden geldiği kadar sınava girmeden önce çocuğunun kaygısını gidermeye çalıştığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber