Hamile kadın hastanede can verdi!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2008 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da ayağında oluşan ödem nedeniyle hastaneye giden 7 aylık hamile kadın, hatalı uygulama sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Hediye Şen'in öğretmen eşi Medeni Şen, 9 ay önce evlendiği eşinin 7 aylık hamile olduğunu belirtti. Eşinin sol ayağında oluşan ödem nedeniyle Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine gittiğini anlatan Medeni Şen, buradan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildiklerini söyledi.

Medeni Şen, hastaneye gittikten hemen sonra eşinin tedavi altına alındığını ve bu sırada bir ilaç verildiğini anlatarak, ilacın ardından eşinin sancılarının başladığını, erken doğum şüphesiyle Kadın Hastalıkları Doğum Kliniği yoğun bakım ünitesine alındığını dile getirdi.

Bu ilacın ardından eşinin fenalaştığını bildiren Medeni Şen, eşinin fenalaştıktan kısa süre sonra yaşamını yitirdiğini ifade etti. Eşinin ölümünün hatalı uygulamadan kaynaklandığını öne süren Şen, şöyle devam etti:

?Bir doktor, bizi odasına alarak bu ilacın, kalp yetmezliği olan hastalarda kalp krizine yol açma riski taşıdığını söyledi. Bunun üzerine hastane polisi aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.?

Medeni Şen, eşini aniden kaybetmenin üzüntüsünü ve şokunu yaşadığını anlatarak, ?Bizim yüreğimiz yandı, başkalarının yüreğinin yanmasını istemiyoruz. Bu nedenle konunun takipçisi olacağım? dedi.

?AÇIKLANAMAYAN ŞÜPHELİ ÖLÜM' RAPORU

Hastane Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yeşim Edirne ise konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını, bu nedenle açıklama yapamayacaklarını belirtti.

Bu arada, Hediye Şen'in ölümü, Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum Kliniği tarafından hazırlanan rapora, ?açıklanamayan şüpheli ölüm? olarak yazıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber