Öğrencilere bodrum hapsi yalan çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2008 22:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Burhaniye'de küçük çocuklara bodrum hapsi haberi, okul aile birliği ve öğrenciler tarafından yalanlandı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Cumhuriyet İlköğretim Okulu müdürünün, okula katkı parası getirmeyen yaşları 7 ve 8 arasında değişen 60 öğrenciyi bodrum kattaki bir sınıfa kapatıp psikolojik şiddet uyguladığı iddia edildi. Bu iddia, okul aile birliği tarafından yalanlandı. Cumhuriyet İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Atiye Kibritçi, okul müdürünün ya da öğretmenlerin kesinlikle gazetelerde çıkan haberlerdeki herhangi bir öğrenciye baskı ve psikolojik bir yaptırımda bulunmadığını söyledi. Kibritçi, "Çok dürüst bir insan böyle bir karalamayı hak etmedi. Bir müdür gibi değil bir işçi gibi gece gündüz Cumartesi ve Pazar günü demedi çalıştı. Böyle bir durum söz konusu değildir. Müdürümüze atılan bir karalama sadece. Yılda 25 YTL için müdürümüze açılan bir karalama kampanyasından başka bir şey değildir. İki veli için bizim müdürümüz için karalama kampanyası açmasından başka bir şey değil. Bugün bütün okullar topluyor. Hepsi yalandır. Sadece müdür paraların verilmesi için çocukları toplayıp bir açıklama yapmıştır. Bu, müdüre atılan bir çamurdur. Altlarına işemişler sözleri falan yalandır. Okulda yapılan çevre düzenlemeleri ortada. Okul pislik içindeydi. Milli Eğitim'den bir yardım gelmedi bu okula. Biz de kendi cebimizden paralar bile topladık. Fakat mahalleli bunu doğru yorumlamadı. Burada çalışan sevilmiyor. Çalışan taşlanıyor" dedi.


Katkı parası vermeyen öğrenciye bodrum hapsi

Okul Müdürü Veysel Karaaslan ise konuşmaktan kaçınırken, konunun müfettişler tarafından araştırıldığını belirterek, "Bu haberle çıkmak istemezdim. Oysa ki ne ümitlerimiz vardı. Okulumuz örnek bir okul." demekle yetindi.

Öğrencilerin bazıları böyle bir olayın olmadığını, bazı öğrenciler ise olaylardan haberi olmadığını söyledi.

Okul Aile Birliği ikinci Başkanı Mesut Oral ise "Bugün televizyonda benim ağzımdan çıkan sözleri saptırarak benimmiş gibi yayınlamaları beni çok üzdü. Çocuklar altını ıslatmış kelimesi bana mal edildi. Aslında ben mahalledeki velilerin sözlerini aktardım. Ama bana mal ettiler. Müdür beyle yatmadan yatmaya ayrılıyoruz. Bütün günümüz beraber geçiyor. İnanın şu çıkan haberler bizleri çok üzdü. Okulumuzun 100 YTL borcu da yoktur. Okulumuzun çevre düzenlemesi için takdir beklerken, yapılan haberler bizleri derinden yaraladı." dedi.

3 Haziran günü aynı okulda okuyan bir öğrencinin dayısı olan A.S (17) isimli kişinin okul müdürünü darp ettiği ve müdürün şikâyeti üzerine gözaltına alındığı öğrenildi. A.S'nin savcılık tarafından serbest bırakıldıktan sonra böyle bir karalama kampanyasına gidildiği iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber