Yolsuzluk, karayollarına taştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2008 12:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tokat-Turhal kara yolu inşaatındaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili olarak jandarma tarafından düzenlenen operasyon kapsamında Samsun'da gözaltına alınan Karayolları kontrol şefi A.Ö. tutuklandı.

Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ''Bozuk'' adıyla başlattığı soruşturma kapsamında Samsun Karayolları Bölge Müdürlüğünde kontrol şefi olarak çalışan A.Ö. (46), Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Samsun'da gözaltına alındıktan sonra, kente getirildi.

Jandarmadaki sorgu ve işlemlerinin ardından Tokat Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen A.Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tokat İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, bir inşaat şirketinin 25 Eylül 2003 tarihinde ihalesini aldığı Tokat-Turhal kara yolunun yapım işiyle ilgili usulsüzlük iddialarına yönelik ''Bozuk'' adıyla başlattığı soruşturma kapsamında Karayolları Trabzon Bölge Müdür Yardımcısı G.M. (46), müteahhit A.A. (51) ve şirket yöneticileri M.A. (33), H.A. (37), A.A. (45) ve A.A. (37) gözaltına alınmıştı.

Haklarında ''ihale şartlarına aykırı davranmak, kamu personeline rüşvet vermek, rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmak'' suçlarından işlem yapılan zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber