Antalya'da rüya gibi okul ...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2008 21:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Antalya Yeşilbayır Beldesinde hizmete girecek olan Türkiye'nin 13'ncü Sosyal Bilimler Lisesi için geri sayım başladı. Hayırsever işadamı Ergün Erünal tarafından yaptırılan okul önümüzdeki yıldan itibaren kendi binasında eğitim ve öğretime başlayacak. 16 bin metrekare alan üzerine kurulan okul, eğitim sistemi, kullanılan teknoloji ve sosyal alanlarıyla Avrupa standartlarının üzerinde olacak.

Arsası Yeşilbayır Belediyesi'nce tahsis edilen, işadamı Ergün Erünal tarafından yaptırılan Türkiye'nin 13'ncü Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleştirilen karne törenine Yeşilbayır Belediye Başkanı Hasan Akalın, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, işadamı Ergün Erünal ve eşi İkbal Erünal, okul müdürü Ramazan Balaban bazı veliler ve öğrenciler katıldı.

Tam donanımlı alt yapısıyla dikkat çeken Erünal Sosyal Bilimler Lisesi yaklaşık 16 bin metrekare alan üzerine kurulmuş, 240 kişilik lojmanı, 24'er kişilik 15 dersliği ve her derslikte projeksiyon cihazı, öğrenci dolapları ve klima bulunuyor. Ayrıca her biri akıllı tahta donanımlı fen bilimleri, sosyal bilimler, matematik, yabancı dile ayrılmış 4 ayrı laboratuar, bilgisayar sınıfı, çok amaçlı derslik, konferans salonu, 3 asansör ve bunlara ek olarak 14 kişi kapasiteli sosyal mekanın dışında; kütüphane, okuma salonu, 4'er kişilik odalar, etüd odaları, etkinlik sınıfları, yemekhane-kantin ve içerisinde botanik bahçe, basketbol, futbol, voleybol sahalarının da olduğu14 bin metrekarelik bahçesiyle hizmet verecek.

Akdeniz Bölgesi'nin en önemli eğitim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen Yeşilbayır Belediye Başkan Hasan Akalın, eğitime yapılan yatırımın ülke geleceğine yapılmış en güzel hediye olduğunu söyledi. Akalın, ?Eğitim alanında bilgi toplumuna dönüşecek her adıma, her projeye gönülden destek veriyoruz. Sosyal Bilimler Lisesi gibi çok önemli bir eğitim kurumunu bölgemize kazandıran saygıdeğer Ergün Erünal ve eşine beldem adına teşekkür ederim? dedi.

Milli Eğitim il Müdürü Osman Nuri Gülay, geleceğin kaymakamlarının, valilerinin, avukat ve diğer meslek gruplarının yetişeceği Erünal Sosyal Bilimler Lisesi'ni çok fazla önemsediğini kendisi için ayrı bir değeri olduğunu söyledi. Gülay, ?Antalya'ya ilk geldiğimde Sosyal Bilimler Lisesi'nin olmamasına çok üzülmüştüm çünkü Antalya'nın eğitim alanında ne kadar başarılı bir şehir olduğunu herkes çok iyi biliyor. Dolayısıyla ilk hedeflerimden birisi de Sosyal Bilimler Lisesi'nin 13'ncüsünü Antalya'ya kazandırmaktı. Bugün içinde bulunduğumuz ve Eylül ayı içerisinde lojmanıyla birlikte açılışını yapacağımız okulumuzun arsasını Yeşilbayır Belediyemiz bağışlamış, yapımını da eğitim sevdalısı Ergün Erünal gerçekleştirmiştir. Buradan nice Valiler, Kaymakamlar ve daha birçok meslek grubundan uzman yetişip ülkemize hizmet edecektir? diye konuştu.

Bir yılı hazırlık toplam 5 yıl eğitim verilecek Erünal Sosyal Bilimler Lisesi'nin kendine özgü yönetmeliği ve ders çizelgesi var. Yurt dışındaki üniversitelerde sınavsız okuyabilmek için ikinci bir diploma daha veriyor. Ortaöğretim kurumlarındaki ortak derslerin yanı sıra; 2. dil (Almanca) seçeneği, Sosyal Bilimler Çalışmaları, Osmanlı Türkçe'si, Diksiyon ve Hitabet, Bilgi Kuramı, İşletme, Ekonomi, Uluslar arası İlişkiler, Halk Bilimi, Girişimcilik, Proje Hazırlama, Araştırma Teknikleri, Bilgi ve İletişim Teknolojisi, Yönetim Bilimi, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi gibi farklı derslerle öğrencilere geçmişi tanıtmakla beraber çağın gerektirdiği eğitim verilerek geleceğe hazırlanması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber