Kadro talebi yapmayan bölüm başkanı görevden alındı ve disiplin cezası verildi

Kamu Denetçiliği Kurumu, Muş Alparslan Üniversitesinde görev yapmakta olan Profesörün kadro talebine dair karara imza atmadığı gerekçesiyle hakkında verilen disiplin cezasının iptali ve görevine iadesi hakkında tavsiye kararı verdi!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Şubat 2025 10:00, Son Güncelleme : 27 Şubat 2025 09:41
Kadro talebi yapmayan bölüm başkanı görevden alındı ve disiplin cezası verildi

Muş Alparslan Üniversitesinde yaşanan olayda; Bölüm Başkanı ve Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Profesör ünvanlı öğretim üyesi kadro talebine dair karara imza atmadığı gerekçesiyle görevinden alınmış ve hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır.

Disiplin soruşturması sonucunda Profesör öğretim üyesi hakkında "Kasıtlı olarak; görevi tam ve zamanında yapmamak, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasları yerine getirmemek." fiili nedeniyle hakkında aylıktan kesme disiplin cezası verilmiştir.

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından gerek görevden alma işlemlerine yönelik değerlendirmelerde gerekse disiplin cezasına esas olan eylemlerde hukuka ve hakkaniyete uygun bir süreç yürütülmediği, her iki hususta da yeterli şekilde kanıt ortaya konulamadığı ifade edilerek disiplin cezası ve görevden almaya yönelik değerlendirmelerde iptal tavsiyesi verilerek ilgili üniversiteye bildirilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber