Uzmanlardan sağlık personeline ve imamlara KKKA uyarısı

Haber Giriş : 18 Haziran 2008 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, son dönemde sağlık personeline de bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının insandan insana da bulaşan bir hastalık olduğunu hatırlatarak, sağlık personelini, hasta ailelerini ve imamları hastalık konusunda uyardı.

- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, son dönemde sağlık personeline de bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının insandan insana da bulaşan bir hastalık olduğunu hatırlatarak, sağlık personelini, hasta ailelerini ve imamları hastalık konusunda uyardı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, ANKA'ya yaptığı açıklamada, sağlık personeline de bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının insandan insana da bulaşan bir hastalık olduğunu anımsatarak, konunun hafife alınmasının doğru olmadığını söyledi. Prof. Dr. Akdur, gerek sağlık çalışanları, gerek hasta aileleri, gerekse hastalık nedeniyle yaşamını kaybedenlerin cenazelerini kaldıran imamlara uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Recep Akdur yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

?-Acil servislerde çalışan sağlık personeli ateşi ve kene ısırığı hikayesi olan hastalara çok dikkatle yaklaşmalı, tam korumalı önlük, maske, eldiven ve gözlük olmadan onları muayene etmemeli ve herhangi bir girişimde bulunmamalıdır.

-Kırım Kongo Kanamalı Ateşi şüphesi olan tüm ateşli hastalar kesinlikle genel servislerde tutulmamalı, diğer hastalardan ayrılarak özel izole odalarda yatırılmalıdır.

-Hastalara rutin hizmet veren doktor ve hemşireler uyarılarak, tam korumalı önlük, maske, eldiven ve gözlük olmadan hasta odalarına girilmemeli ve hizmet verilmemelidir.

-Hastalara otelcilik hizmeti veren personel uyarılmalı ve gerekli önlemler almadan hasta odalarına girmesi önlenmelidir.

-Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden ölenlerin aileleri ve bunlara imamlık hizmeti verenler uyarılarak gerekli önlemleri almadan cenazeye yaklaşmamaları sağlanmalıdır.?(

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber