Yurt dışında çalışacak imamlara yüksek lisans şartı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2008 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt dışında görevlendirilecek imamlarda, en az yüksek lisans mezunu olma şartı arayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanı Ali Dere, başkanlık olarak ikili anlaşmalar dahilinde birçok ülkeye din görevlisi gönderdiklerini söyledi.

Bazı Avrupa ülkelerinin dil bilen ve yüksek lisans yapmış görevlileri tercih ettiklerini belirten Dere, ülkelerin ihtiyacını ve resmi talepleri göz önüne aldıklarında farklı nitelik ve üst öğrenime sahip personel ihtiyacının ortaya çıktığını kaydetti.

Yurt dışında görevlendirilecek personel için bu yıldan itibaren yüksek lisans yapma şartı aradıklarını anlatan Dere, böylece yabancı dil bilen, yüksek lisans yapmış nitelikli personel potansiyelini ortaya koyacaklarını ifade etti.

Bu personelin öncelikle Avrupa ülkelerinde görevlendirileceğini bildiren Dere, "Başkanlık olarak, gittiği yerde sadece din hizmeti vermenin yanı sıra ülkeyi ve kültürü tanıyabilecek, iyi ilişkiler kurabilecek personel görevlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Dere, personelin ayrıca Kur'an bilimleri, hadis, İslam dininin temel kaynakları, İslam medeniyeti ve düşünce tarihi, İslam ilmihali, güncel dini meseleler, yaşayan dünya dinleri, dine yeni yaklaşımlarla din hizmetlerinde iletişim ve halkla ilişkiler, hitabet, Avrupa ile Avrasya'nın aktüel ve sosyo-kültürel yapısı, dinlerarası ilişkiler, milli tarih ve coğrafya ile genel kültür konularında da bilgi sahibi olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber