Yargıtay Başkanı: Protokol listesinin iptali için dava açabiliriz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Haziran 2008 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Ankara

Yargıtay Başkanı Gerçeker, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin protokolde bir sıra geriye alınmasına tepki göstererek, ?Dava açmayı düşünebiliriz' dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de onay verdiği yeni protokol listesinde ön sıralarda olmayı bekleyen Yargıtay ve Danıştay daire başkan ve üyelerinin bir sıra geriye kaydırılması yargıyı isyan ettirdi.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, ?Bu sıralamayı kabul etmiyoruz. İyileştirilmesini beklerken daha da kötü hale getirildi. Gücümüzün yettiğince bunun mücadelesini vereceğiz. Belki idari bir tasarruf olarak değerlendirilerek dava açmayı da düşünebiliriz. Arkadaşlarımızla bunu mutlaka görüşeceğiz? dedi.

1998'de 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in onayından geçen Başkent Protokol Listesi, 14 Aralık 2005'te değişti. Liste üzerinde bir düzeltme de 8 Mayıs 2008'de yapıldı. Gül'ün de onay verdiği listenin yeni hali, protokolü düzenlemekle yükümlü kamu kurumlarına gönderildi.


Hürriyet, Cumhurbaşkanlığı ile Yargıyı karşı karşıya getirmeye çalıştı

Hürriyet gazetesinin haberine göre, yargı son düzeltmeyle listede bir adım geriye itildi. 1998'de hazırlanan listede Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay'ın daire başkanı ve üyelerinin protokoldeki yeri, sırasıyla 53, 54, 55 olarak belirlendi. 2005'te, Yargıtay daire başkanı ve üyeleri 56., Danıştay daire başkanı ve üyeleri 57., Sayıştay daire başkanı ve üyeleri 58. sıraya kaydırıldı.

Listede yapılan son değişiklik de Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay daire başkan ve üyelerinin yeri, birer sıra geriye kaydırıldı.

Diyanet yerinde

Protokoldeki yerinden duyduğu rahatsızlığı daha önce kamuoyuna duyuran Diyanet İşleri Başkanlığı, yargının 6 sıra önünde, 51. sıradaki yerini korurken, 16 basamak yükseltilen TBMM Genel Sekreteri listede 34. sıraya ilerledi. TBMM genel sekreter yardımcıları, yargının önünde 53. sırada yer aldı. Cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcıları da 52. sırada olan yerlerini korudu. Listede Yargıtay Başkanı 7., Danıştay Başkanı 8., Sayıştay Başkanı 10. sırada yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber