Eğitim-Sen ve SES şubelerine terör örgütüne yönelik örgütsel eğitim verdiği gerekçesi ile 18 kişi tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2008 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da Eğitim-Sen ve SES şubelerine terör örgütüne yönelik örgütsel eğitim verdiği ihbarıyla yapılan baskında gözaltına alınan 18 kişi terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerinin yapmış olduğu istihbarı çalışmalar sonucunda Eğitim-Sen Van Şubesi'nde terör örgütüne yönelik örgütsel ve propaganda eğitimi verildiği bilgisine ulaşmıştı.

4 gün önce Mavi Plaza 3. katta bulunan Eğitim-Sen ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) şubelerine içerde toplantı yapıldığı sırada baskın yapıldı. 5 saat arama yapan TEM ekipleri, bu sırada içerdekileri dışarı, dışardan da kimseyi içeri almadı.

Baskın sırasında terör örgütünün örgütsel eğitimin verildiği ve eğitim alan içerde Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyan ve aynı zamanda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği (YÖDER) üyesi olduğu belirtilen 7'si kız 17 öğrenci ve 1'i çocuk toplam 18 kişi gözaltına alınmıştı. Öğrencilerden 3'ünün YÖDER yönetiminde olduğu belirtildi. Baskın sırasında sendikalarda bulunan çok sayıda doküman, 2 bilgisayar kasası ve bir adet dizüstü bilgisayara el konulmuştu.

TEM Şube'de sorguları tamamlanan zanlılar dün öğle saatlerinde Van Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Yaklaşık 8 saat sorgulanan zanlılar 'Silahlı terör örgütü PKK/KONGRA-GEL üyesi olmak' suçundan tutuklanma istemi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildiler. Mahkeme 18 kişinin de aynı suçtan tutuklanmasına karar verdi.

Eğitim-Sen baskınında gözaltına alınan öğrencilerin hepsinin Van ve bölge illerinden gelen öğrenciler olması sebebiyle haber alan aileleri Van'a akın etti. Çocukları adliyeye çıkarılmasından itibaren adliye yakınında bekleyen aileleri ve arkadaşları zanlıların elleri bağlı olarak adliyeden çıkarılınca alkışla destek verdi. Gruptan bazıları 'baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan attılar.

Polis araçlarına bindirilen zanlılar İpekyolu Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Van F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber