Ergenekon davasında jet yargılama hazırlığı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2008 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturmasında iddianamede son aşamaya gelindi. Tutuklu ve tutuksuz sanıklar hakkında hazırlanan iddianamenin onaylanması bekleniyor.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde bulunan ağır ceza mahkemelerinin talebi üzerine davanın görüleceği mahkemeye bir süre başka dava verilmeyecek.

Edinilen bilgiye göre, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde bulunan ağır ceza mahkemeleri, Ergenekon davasının görüleceği mahkemeye bir süre başka dava verilmemesini istedi. Bu isteğin Bakanlık tarafından değerlendirilmesi sonucunda Ergenekon davasının görüleceği mahkemeye 2009 yılı Nisan ayına kadar başka dava gönderilmeyeceği öğrenildi.

Bu arada, soruşturma savcıları tarafından hazırlanan iddianamenin yargı organlarınca kullanılan bilgisayar sistemi Ulusal Yargı Ağı Projesi'ne (UYAP) aktarımının devam ettiği belirtildi. Ancak yaklaşık 2000 sayfa olduğu öne sürülen iddianamenin çok uzun olması nedeniyle UYAP'a kısaltılarak aktarılmaya çalışıldığı öğrenildi.

Ergenekon soruşturmasının görüleceği mahkeme diğer soruşturmalarda olduğu gibi sistem tarafından otomatik olarak tespit edilecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylanan iddianame UYAP tarafından belirlenecek mahkemeye gönderilecek. Mahkeme seçiminde sistem, mahkemelerin sanık, müşteki sayısı ve suçun niteliğine göre belirlenen puanı göz önüne alıyor. Bu puanlamaya göre iş yoğunluğu daha az olan mahkeme otomatik olarak Ergenekon davasına bakacak. İddianameyi değerlendirecek olan mahkeme iddianamenin kabulüne karar vermesi durumunda da dava açılmış olacak.

Öte yandan soruşturma kapsamına dün gerçekleşen gözaltılarla ilgili tutuklanma olması durumunda ek iddianame hazırlanacağı kaydedildi.


Gözaltına alınanların ilginç bağlantıları

Ergenekon'da 6. dalga

'D'Darbe Günlükleri'nde ismi geçen komutan

Aranan Çömez Vatan'a konuştu

GöGözaltına alınanların işlemleri sürüyor

Org. Başbuğ'dan Ergenekon açıklaması

İşte gözaltındakilerin tam listesi

GeGenelkurmay'dan 'Ergenekon' açıklaması

Öcalan'ı sorgulayan albay da gözaltında

ATATO'da bulunan Glock kimin?

Balbay, ifade vermeyi reddetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber