Selçuk Üniversitesi Rektör'ü suçlamalara cevap verdi

Haber Giriş : 28 Ekim 2004 01:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, kendisine yönelik yapılan "Atatürk düşmanı ve Cumhuriyet karşıtı" şeklindeki suçlamalara sert tepki gösterdi.

Konya'da bugün 50-60 kişilik bir grup, Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasının ardından bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Cumhuriyet Yürüyüşü" adı altında bir gençlik yürüyüşü düzenlemek istediklerini belirten grup ancak SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan tarafından bu yürüyüşün engellendiğini iddia etti. Bir süre slogan atan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

Açıklamanın ardından, Rektör Okudan kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Adı geçen Cumhuriyet Yürüyüşü'nü "Türk Dayanışma Topluluğu" adı altında bir topluluğun düzenlemek istediğini ve bu yürüyüş içinde kendilerine başvuruda bulunduklarını belirten Rektör Okudan, "Biz bu gruba bu yürüyüşü ertesi gün yapmalarını, böyle olduğu taktirde dekan ve akademisyenlerin de bu yürüyüşe katılacaklarını söyledim. Bu topluluğun liderleri bunu memnuniyetle kabul etti. Ama bugün bu grupla alakası olmayan 50-60 kişili bir grup, Sosyal Bilimler Enstitüsünde ağza alınmayacak küfürlerle yürüyüşün iptalini protesto etmiş, bana ve arkadaşlarıma hakaretlerde bulunmuşlardır. Bu grubun bu yürüyüşle hiçbir alakası yoktur" dedi.

Kendisine yöneltilen Atatürk düşmanı iddialarına sert yanıt veren Rektör Okudan şunları söyledi:

"Dünyada kimse benim Atatürkçülüğümü sorgulayamaz. 75 bin öğrencisi olan bu üniversitede benim Atatürkçülüğümü sorgulamak 50-60 kişilik bir grubun haddi değil. Ben onlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu açıklamayı yapanlar hakkında ise 3 gün içinde soruşturma başlatacağız. Ben kimsenin tehditlerine boyun eğmem. Onlar ne derlerse desinler, üniversitede bu düzen kurulacak. Kimse üniversitenin huzurunu bozamaz."

Hiç kimseyi ya da hiç bir grubu hedef almadığını da vurgulayan Okudan, "Beni Atatürk'e şikayet ediyorlar. Buradan söylüyorum. Asıl ben onları Atatürk' e şikayet ediyorum. Adam gibi otursunlar öğrenciliklerini yapsınlar. Eğer benim herhangi bir suçum varsa, beni adli makamlara şikayet ederler, bende suçum varsa çekerim. Ama kimse kanunların üzerinde değildir. Allah' a bir can borcum var. Kimsenin tehditlerine boyun eğmedim, eğmeyeceğim" diye konuştu.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber