Okulda 'çıplak kol' davası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Temmuz 2008 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İlköğretim müfettişi hakkında, kadın öğretmenlere ?Çıplak kolla görev yaptırmam' dediği gerekçesiyle şikâyet dilekçesi verildi. Müfettiş, ?Sadece uyardım? dedi

Ankara'da kadın öğretmenlerin giydiği yarım kollu bluzlara, ?Çıplak kolla görev yaptırmam? diyerek müdahale ettiği öne sürülen ilköğretim müfettişi İhsan Polat hakkında şikâyette bulunuldu. Okulun kadın öğretmenleri, ?Atatürk, kadınlarla mayolu fotoğraf çektirirken, bizler ?Çıplak kollusunuz' denilerek aşağılanıyoruz. Gururumuz incindi? dedi.

İddialara göre Polat, Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda, yenilenen ders programlarıyla ilgili düzenlenen seminerde bazı kadın öğretmenleri kılık kıyafetleri nedeniyle eleştirdi. Seminerin ilk günü olan 25 Haziran'da, okulun Sosyal Bilgiler öğretmeni Yansı Kızılgül'ü, giydiği kısa kollu bluz nedeniyle eleştiren Polat, ?Çıplak kolla sunum yaptırmam? diye tepki gösterdi. Kızılgül'e sunumu bir sonraki gün yaptırıldı. Polat, 26 Haziran'da da seminerde yazman olarak görevlendirilen İngilizce öğretmeni N.S.'ye, ?Çıplak kolla bu görevi yapamazsınız? dedi. N.S.'nin yerine uzun kollu gömlek giyen başka bir kadın öğretmen görevlendirildi.

Yalnızca uyardım

Bunun üzerine, aralarında erkeklerin de bulunduğu 40'a yakın öğretmen yaşananları protesto için tutanak hazırlayarak imzaladılar. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir öğretmen olduğunu vurguladığı şikayet dilekçesini, şunları kaydetti:

?Seminer vermek amacıyla görevlendirilen ilköğretim müfettişi İhsan Polat, tutanak tutmamı istedi. Seminerin ilk günü yazmanlık görevimi yapmama rağmen ikinci gün İhsan Polat, kıyafetim yönetmeliğe uygun olduğu halde ?Kısa kollu tişört giymişsin, çıplak kolla bu görevi yapamazsın' diyerek beni masadan kaldırdı ve yerime başka bir arkadaşımızı görevlendirdi. Bu duruma diğer öğretmen arkadaşlar itiraz ettiler. Kılık-Kıyafet Yönetmeliği salonda okundu ve kıyafetimin yönetmeliğe uygun olduğu görüldü. Polat, durumu gülerek geçiştirmeye çalıştı. Atatürk ilke ve inkılaplarına sadakatle bağlı ve mesleğini seven bir öğretmen olarak kişiliğime yönelik bu davranışı hak etmediğimi düşünüyorum.?

İhsan Polat ise, hiçbir kadın öğretmene ?çıplak kollu? demediğini ancak, kadın ve erkek tüm öğretmenlerin Kılık-Kıyafet Yönetmeliği'ne uyması gerektiğini belirtti.Polat, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 13 Mayıs'ta gönderilen yazıda, öğretmenlerin kot pantolon ve kolsuz elbise giymemesi gerektiği yönünde uyarılar bulunduğunu, bu açıdan seminerde kolsuz elbise giyenleri yönetmeliğe uymaları gerektiği yönünde uyardığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber