MEB, ünite dergilerine ilişkin genelge yayımladı

Haber Giriş : 29 Ekim 2004 02:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilerin, ünite dergilerinin öğrencilere zorla aldırıldığı yönündeki şikayetleri üzerine uyarı genelgesi yayımladı. Genelgede, öğretmen kılavuz kitabı ile öğrenci çalışma kitaplarının bugüne kadar hazırlanıp hizmete sunulamaması sebebiyle ders konularının daha iyi kavratılabilmesi için değişik yöntemlere başvurulduğu ifade edildi. Bu çerçevede en çok ünite dergilerinin tercih edildiği belirtilen genelgede, zamanla dergilerin, ders kitaplarına ikame edildiği ve öğrencilere zorla aldırıldığı kaydedildi.

Genelgede, ?'Büyük fedakarlıklarla yapılan ücretsiz ders kitabı dağıtımının amacını ve esprisini yok edecek şekilde dergi ve yardımcı kaynak kitapların zorla öğrencilere aldırıldığı yolunda velilerin haklı şikayetleri Bakanlığımıza ulaşmıştır'' ifadesine yer verildi. Bakanlığın bu sebeple okullardaki dergi satışına ilişkin bir genelge yayımladığı, ancak bunun da yanlış anlaşılmalara yol açtığı kaydedilerek, ?'yardımcı eğitim gereçlerinin tamamen yasaklanmış gibi işleme tabi tutulduğu? belirtildi.

Baskı yapılmayacak

Yardımcı eğitim materyallerini tamamıyla olumsuz saymanın doğru olmayacağı vurgulanan genelgede, dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle sıralandı:

* Konular ders kitabından işlenecek, yardımcı eğitim aracı ders kitabı yerine konulmayacak, yardımcı kaynak olarak kullanılabilecek,

* Yardımcı eğitim aracının aldırılmasında öğrenci ve veliye baskı yapılmayacak ve zorla aldırılmayacak,

* Eğitim materyalinin alınmasında gönüllülük temel esas kabul edilecektir.

Türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber