22. Dönem milletvekillerine ödenen maaşlar mahkemelik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2008 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Danıştay 11. Dairesi, TBMM'nin 22. Dönem milletvekillerine 22 Temmuz seçiminden sonraki 3 ayı (Temmuz-Ağustos-Eylül) kapsayan maaşların ödenmesine ilişkin kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali isteminin reddine ilişkin kararın bozulmasına yapılan "karar düzeltme" talebini reddetti.

Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural, 22. dönem milletvekillerine seçimden sonraki 3 ayı kapsayan maaşların ödenmesine ilişkin kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle idari mahkemesinde dava açmıştı.

Ankara 6. İdare Mahkemesi kararında, rastgele iptal davası açılmasını önlemek için idari işlem ile dava açacak olan kişi arasında "menfaat ilişkisi" şartı bulunduğunu hatırlatılarak, yargı mercine başvuranın menfaatinin, iptali istenen işlemle ihlal edilip edilmediğinin takdirinin de yargı mercilerine bırakıldığı ifade edilmiş ve TBMM Başkanlığı tarafından alınan dava konusu kararla davacı Sedat Vural arasında bir menfaat ilişkisinin bulunmadığından, davanın ehliyet yönünden reddine karar vermişti.

Davanın temyiz incelemesini yapan Danıştay 11. Dairesi, kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan davayı, avukat Vural'ın "dava ehliyeti yönünden" reddeden Ankara 16. İdare Mahkemesinin kararını bozmuştu.

Danıştay'ın bozma kararına karşı TBMM Başkanlığı, "karar düzeltme" isteminde bulundu.

Karar düzeltme istemini görüşen Danıştay 11. Dairesi, TBMM Başkanlığının talebini reddetti.

Daire, Meclis Başkanlığı'nın karar düzeltme dilekçesinde yer alan gerekçelerin, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nda yer alan karar düzeltme isteminde ileri sürülen sebeplere uymadığına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber