Adalet Bakanına ölüm tehdidi!

Haber Giriş : 30 Ekim 2004 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Çiçek, yolsuzlukla mücadele ettiği için ölüm tehdidi aldığını açıkladı. Çiçek, 'şerefsiz bir hayat sürmektense şerefli bir ölümü tercih ederim' dedi!

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, kaçak elektrikle mücadele çalışmaları sırasında öldürülen elektrik mühendisi Hasan Balıkçı'ya layık görülen Uluslararası Dürüstlük Ödülü'nü Balıkçı'nın eşi Şengül Balıkçı'ya verdi. Çiçek, yolsuzlukla mücadelenin toplumsal talep haline geldiğine inanmadığını söyledi.

Şanlıurfa'da kaçak elektrik kullananlara karşı verdiği mücadelede hayatını kaybeden elektrik mühendisi Hasan Balıkçı'ya layık görülen Uluslararası Dürüstlük Ödülü, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in de katılımıyla düzenlenen törenle, Balıkçı'nın eşi Şengül Balıkçı'ya verildi.

-ADALET BAKANI ÇİÇEK'İN KONUŞMASI-

Çiçek Türkiye'nin yolsuzluğa ağır bir bedel ödediğini, bununla mücadelenin hukuk devleti ilkeleri içinde yapılacağını ifade etti.

Yolsuzlukla mücadelenin söylendiği kadar kolay olmadığını, bunun alışkanlıklardan kaynaklandığını, bu konuda atasözleri dahi bulunduğunu kaydeden Çiçek, şöyle devam etti:

''Devlet malını yemeyenin kötülendiği ata sözlerimiz var. Dürüst olmak yanlış gibi bir anlayışa sahibiz. Bu konudaki sıkıntıda anayasa ve yasalardan kaynaklanan hususlar da var. İmtiyazlar yolsuzluğun en önemli kamuflajıdır. Yolsuzluklarla mücadele için meslek birliklerinin biraya gelip miting yaptığını duydunuz mu? Ben duymadım. Bir bildiri yayınlandı mı? Hatta, bize verdiğimiz bu mücadelede (ileri gitmeyin) şeklinde telkinler de yapılıyor. Biz bunu Türkiye için yapıyoruz. Yolsuzlukla mücadelenin toplumsal talep haline geldiğine inanmıyorum.''

-SORULAR-

Çiçek, ''Yolsuzlukla mücadele çabamıza bir tek mektupla, telgrafla destek olmadı. doğru yapıyorsun diyen olmadı. Arkamda çok fazla kişi yok' dedi.

''Fazla ileri gitmemeniz yönünde telkinler aldığınızı söylediniz. Bu telkinler arasında tehditler de var mı?'' şeklindeki soruya Çiçek, ''Fark etmez. Allah'a bir can borcum var. Şerefsiz bir hayat sürmektense, şerefli bir ölümü tercih ederim'' yanıtını verdi.

Eski Başbakanlardan Adanan Menderes'in oğluna ''ticaretle uğraşmaması'' yönündeki telkininin hatırlatılarak, ''Sayın Başbakana ve kabine arkadaşlarınıza böyle bir öneride bulunuyor musunuz?'' şeklindeki soruyu Çiçek, ''Benim vaaz verme görevim yok'' diye yanıtladı.

haberbank

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber