Kapatılan Bayrampaşa Cezaevi yıkılarak piknik alanı yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2008 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayrampaşa Cezaevi'nin kapısına kilit vuruldu. 40 yıllık cezaevi Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından kapatıldı. Boşaltılan Bayrampaşa Cezaevi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

Törene Adalet Bakanı Şahin'in yanısıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Bir cezaevinin kapanışı ve yeni sahibine teslimi için biraraya geldik. 2007 yılı içerisinde Türkiye genelinde 46 cezaevi kapatıldı. İktidarımız döneminde toplam 150 cezaevi kapatıldı. Ama hiçbiri için tören yapmadık. Bu ilk oluyor. Bugün burayı kapatıyoruz ve tören yapıyoruz. Çünkü çağ dışı kalmış bir sistemi terk ediyoruz. Hükümlülerin 50 kişi birarada kaldığı bir sistemi sona erdiriyoruz. Modern cezaevlerine geçiyoruz. Buradaki hükümlü ve tutuklular modern anlayışla yapılan Siliviri Cezaevi'ne, Kartal'a ve Maltepe Cezaevi'ne taşındı. Arzu ederiz ki bu tip yerlere ihtiyaç duyulmasın. Ama ne yazıkki gerekiyor. Cezaevlerimiz olduğu gibi adliye saraylarımızı yeniliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bayrampaşa Cezaevi'ni devralan İBB Başkanı Kadir Topbaş ise buranın yıkılacağını belirtti. Cezaevinin bulunduğu alanın ise vatandaşların piknik yapabilecekleri, gezip dolaşacakları bir yer olacağını açıkladı. Topbaş, burada farklı bir bina inşaatı yapılmayacağını arazinin tamamiyle vatandaşların kullanımına açılacağını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından Adalet Bakanı Şahin beraberindekilerle Bayrampaşa Cezaevi'nin koğuşlarını gezdi. Ardından cezaevinin kapısına asma kilit takıldı.

Bu arada tören öncesi Demokratik Sol Parti(DSP) Bayrampaşa ilçe teşkilatı protesto gösterisi düzenledi. Yaklaşık 20 kişilik grup, "40 yıldır cefa çektik sefası da bizim olsun" yazılı dövizler taşıyarak slogan attı. DSP İlçe Başkanı Bekir Önder yaptığı açıklamada, "Burası Bayrampaşalılar'ın olmalı. Buradan bir rant elde edilmemeli. Bayrampaşalılalar buranın yıllarca cefasını çekti, şimdi sefasını sürmeli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber