Manisa'da ishal vakaları: 410 kişi hastanelerde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2008 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde içme suyu şebekesinden kaynaklandığı öne sürülen hastalık nedeniyle hastaneye başvuranların sayısı 410'a yükseldi

İlçe merkezinde dün gece yarısı başlayan kusma ve ishal şikayetiyle Kırkağaç Devlet Hastanesine başvurular devam ediyor. Gece başvuranların çoğunun çocuk olduğu, sabah saatlerinden itibaren yetişkinlerin de aynı şikayetle hastaneye gittiği ifade edildi.

Kırkağaç Devlet Hastanesine yoğun başvurular nedeniyle sabaha karşı kaymakamlığın talimatıyla belediye hoparlörlerinden suların kaynatılmadan içilmemesi yönünde anons yapıldı. Hastanede izinler kaldırıldı, bütün personel göreve çağrıldı. Kırkağaç'taki eczaneler, gece yarısından itibaren açtırıldı.

Hastaneye kusma ve ishal şikayetiyle şu ana kadar 410 kişi başvurdu.

Kapasitenin zorlanması üzerine hastalardan 60'ı Akhisar ve Soma'daki hastanelere sevk edildi. Hastaneye, Manisa ve Akhisar 112 acil servislerine ait iki ambulans getirtildi.

Kaymakam Aykut Pekmez, su numunelerinin Manisa Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderildiğini, konuyla ilgili bir ihmalin belirlenmesi durumunda sorumlular hakkında yasal işlem başlatılacağını söyledi.

Kırkağaç Belediye Başkanı Rıza Kayadipli ise ilçenin 90 kilometrelik su şebekesinin 1988 yılında yenilendiğini, su numunelerinin ayda bir halk sağlığı laboratuvarına gönderildiğini söyledi.

Kayadipli, "Haziran ayı sonuçları elimizde. Ancak temmuz ayı sonuçları henüz gelmedi" dedi.

Hastaneye yapılan başvurulardan, ilk olarak akla içme suyunun geldiğini ifade eden Kayadipli, "Ancak her yıl temmuz ayının 15'inden sonra bu tür vakalar ilçemizde görülmektedir. İki dönemden beri Kırkağaç'ta belediye başkanlığı görevini sürdürüyorum. En hafif geçen yıl atlatmıştık. Bugüne kadar görülen en ağır durum ise bu yıl oldu. Temmuz ayında yaşanan bu durumla ilgili araştırmalarımız 9 yıldır sürüyor ama bir neticeye varamadık. Bu tarihler, ilçemizde yerli sebze meyvenin çıktığı dönem. Sorunun sebze ve meyvelerin iyi yıkanmamasından ve tarım ilaçlarından kaynaklanabileceği aklımıza geliyor" diye konuştu.

Kayadipli, her yıl temmuz ayında yaşanan bu sorunun belirlenmesine yönelik bilimsel çalışma yapılması amacıyla üniversitelerden destek isteyeceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber